Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Εκτάκτως “τρέχουν” να συναντήσουν τη Μέρκελ – Κίνδυνος για φιάσκο την Κυριακή – Αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς

– Πυρετώδεις είναι οι διαβουλεύσεις ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της ερχόμενης Κυριακής
– Η Γερμανία επιμένει ότι δεν βλέπει οριστική λύση την Κυριακή και “ακυρώνει” τον μηχανισμό
– Διαψεύδεται κατηγορηματικά η αύξηση των κονδυλίων του Ταμείου Στήριξης
– Μέρκελ και Σόιμπλε προωθούν μόνιμη τρόικα σε χώρες όπως η Ελλάδα

 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο Γάλλος πρόεδρος Σαρκοζί καθώς και η επικεφαλής του ΔNT Κ.Λαγκάρντ πηγαίνουν εκτάκτως σήμερα στη Φρανκφούρτη, προκειμένου να συναντήσουν τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Μέρκελ, τον απερχόμενο αλλά και τον νέο πρόεδρο της EKT,Τρισέ και Ντράγκι αντίστοιχα, τον πρόεδρο της ΕΕ, Ρομπάϊ καθώς και τον πρόεδρο της Κομισιόν Μπαρόζο. Ο έλληνας πρωθυπουργός θα είναι ΑΠΩΝ!

Η Ανγκελα Μέρκελ αργά το απόγευμα δήλωσε: “Η κρίση δεν έχει τελειώσει. Εάν το ευρώ καταρρεύσει, καταρρέει η Ευρώπη.  Δεν θα επιτρέψουμε κατάρρευση του ευρώ και της Ευρωζώνης .” Και συνέχισε: “Η αλλαγή της Συνθήκης της ΕΕ δεν πρέπει να θεωρείται ταμπού. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να λάβουμε μη συμβατά μέτρα σε καιρούς κρίσης.”

Δείτε τις δηλώσεις της


Αρχικά από τη γαλλική κυβέρνηση είχε επιβεβαιωθεί πως Σαρκοζί και Μέρκελ θα είχαν τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα το απόγευμα.

Όπως διαρρέεται όμως από το Παρίσι ο Γάλλος πρόεδρος ανέφερε σε βουλευτές του πως πηγαίνει στην Φρανκφούρτη γιατί κινδυνεύει με φιάσκο η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής.

”Στη Γερμανία ο κυβερνητικός συνασπισμός είναι διχασμένος σε αυτό το ζήτημα. Δεν είναι μόνο η κ. Μέρκελ που πρέπει να πείσουμε” ήταν οι λέξεις που χρησιμοποίησε ο Νικολά Σαρκοζί για να δείξει τη δυσκολία της κατάστασης.

Το πρωί ο Σαρκοζί σε ασυνήθιστα δραματικούς τόνους προειδοποίησε πως τυχόν καταστροφή του ευρώ μπορεί να πυροδοτήσει πολεμικές συγκρούσεις στην Ευρώπη.

Ο Γάλλος Πρόεδρος εμμέσως πλήν σαφώς ”έριξε” στη Γερμανία τις ευθύνες λέγοντας :”Αν επιτρέψουμε την καταστροφή του ευρώ, αναλαμβάνουμε το ρίσκο καταστροφής στην Ευρώπη. Εκείνοι που θα καταστρέψουν την Ευρώπη και το ευρώ θα έχουν την ευθύνη για την αναβίωση συγκρούσεων και διχασμών στην ήπειρό μας”.

Διαβάστε επίσης :

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε