Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Bροχή 12 Αθήνα Αναλυτικά

"Εκτοξεύτηκε" το έλλειμμα και της "αυστηρής" Γερμανίας

`Εκτοξεύτηκε` το έλλειμμα και της `αυστηρής` Γερμανίας
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 21.10.2011 | 19:16
Πρώτη δημοσίευση: 21.10.2011 | 19:06

Το έλλειμμα της Πορτογαλίας ήταν 9,8%, αντί για 9,2% του ΑΕΠ, λόγω των μη καταγεγραμμένων δαπανών της νησιωτικής περιοχής της Μαδέρας.

Τα ελλείμματα στους προϋπολογισμούς του περασμένου έτους ήταν μεγαλύτερα απ' ό,τι αναμενόταν στη Γερμανία και την Πορτογαλία, ανακοίνωσε σήμερα η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην τελευταία της αναθεώρηση των δημοσιονομικών των κρατών-μελών της ΕΕ.

Το έλλειμμα της Γερμανίας του 2010 ανερχόταν σε 4,3% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος--1 εκατοστιαία μονάδα περισσότερο από ό,τι είχε ανακοινωθεί τον Απρίλιο, ανέφερε η Eurostat.

Αυτό οφείλεται κυρίως στο υψηλότερο κόστος της διάσωσης της προβληματικής Hypo Real Estate Bank, εξηγεί στην ανακοίνωσή της η εδρεύουσα στο Λουξεμβούργο υπηρεσία.

Στην Ελλάδα το έλλειμμα του προϋπολογισμού διαμορφώθηκε στο 10,6% του ΑΕΠ, 0,1 ποσοστιαία μονάδα πάνω από ό,τι είχε εκτιμηθεί τον Απρίλιο, λόγω της επιδείνωσης της ύφεσης.

Το ποσοστό του Δημόσιου χρέους στην Ελλάδα επιβεβαιώθηκε ως το υψηλότερο της ΕΕ, διαμορφούμενο στο 144,9% του ΑΕΠ, ακολουθούμενο από το 118,4% του ΑΕΠ της Ιταλίας, το 96,2% του ΑΕΠ του Βελγίου, και το 94,9% του ΑΕΠ της Ιρλανδίας.

Το μέσο έλλειμμα του προϋπολογισμού για την 17μελή ευρωζώνη στο σύνολό της ήταν 6,2% του ΑΕΠ, έναντι του με εντολή της ΕΕ ορίου του 3%, ενώ το χρέος ανήλθε στο 80,2% τοις εκατό του ΑΕΠ, έναντι του ψυχολογικού ορίου του 60% του ΑΕΠ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο τραπέζι και επίσημα "κούρεμα" 50% του ελληνικού χρέους - Αποφασίζουν απόψε για την έκτη δόση - Ποιοί στρέφονται κατά Μέρκελ και Σαρκοζί
Tags: ΒΕΛΓΙΟ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Βέλγιο: “Καμπάνα” σε στελέχη του ακροδεξιού κόμματος λόγω επαφών με τη Χρυσή Αυγή Βέλγιο: “Καμπάνα” σε στελέχη του ακροδεξιού κόμματος λόγω επαφών με τη Χρυσή Αυγή
  2. Βέλγιο: Πολιτικοί τριγμοί από την ενδεχόμενη συμμαχία κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού με την Ακροδεξιά Βέλγιο: Πολιτικοί τριγμοί από την ενδεχόμενη συμμαχία κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού με την Ακροδεξιά
  3. Για πρώτη φορά η Ομοσπονδιακή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ενημερώθηκε για την Ελλάδα Για πρώτη φορά η Ομοσπονδιακή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ενημερώθηκε για την Ελλάδα
  4. Η Χρυσή Αυγή διχάζει τους Βέλγους ακροδεξιούς! Η Χρυσή Αυγή διχάζει τους Βέλγους ακροδεξιούς!
  5. Προσφυγικό: Ο ακροδεξιός Φράνκεν αποσύρει από τα ελληνικά νησιά τους Βέλγους εμπειρογνώμονες! Προσφυγικό: Ο ακροδεξιός Φράνκεν αποσύρει από τα ελληνικά νησιά τους Βέλγους εμπειρογνώμονες!
  6. Παναθηναϊκός - Σταντάρ Λιέγης: “Αλόγιστη χρήση βίας από την ελληνική αστυνομία” Παναθηναϊκός - Σταντάρ Λιέγης: “Αλόγιστη χρήση βίας από την ελληνική αστυνομία”
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook