Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Εκτός στόχων τα έσοδα – “Μαζέψτε χρήματα”, ζητεί από τους εφόρους το υπ. Οικονομικών

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μόνον τρεις από τις 67 Εφορίες που υπάρχουν στην Αττική έχουν επιτύχει τους στόχους

 που έχουν τεθεί για αύξηση των εσόδων.

Οπως είπε ο γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών σε σύσκεψη που έγινε με τους διευθυντές των Εφοριών του Λεκανοπεδίου, στις υπόλοιπες Εφορίες υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις που υπερβαίνουν το 10% και σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζουν και το 20%.

Μάλιστα, 23 Εφορίες δεν έχουν καν δώσει στοιχεία για την πορεία είσπραξης των εσόδων κατά το α΄ τρίμηνο εφέτος.

Ο γενικός γραμματέας του ΥΠΟΙΚ χαρακτήρισε το φαινόμενο αυτό «απαράδεκτο» και κάλεσε τους διευθυντές των Εφοριών να «σταθούν στο ύψος των περιστάσεων». 

Ο κ. Γεωργακόπουλος ζήτησε από τους Εφόρους να εντείνουν τις προσπάθειες και τους ελέγχους για αύξηση των εσόδων με το υπάρχον προσωπικό και να καλύψουν τον Απρίλιο τους στόχους που έχουν τεθεί για το σύνολο του α΄ τετραμήνου εφέτος. 

Όσον αφορά τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε ο γενικός γραμματέας του ΥΠΟΙΚ, από τα 32 δις. ευρώ που είναι το σύνολο των βεβαιωμένων φόρων ο στόχος είσπραξης για το 2010 είναι 1,5 δις. ευρώ, αλλά και ο στόχος αυτός δεν επιτυγχάνεται έως τώρα. 

Στη συνάντηση μπόρεσε να παραβρεθεί ο υπουργός Οικονομικών, καθώς η είσοδος του Υπουργείου ήταν αποκλεισμένη από επιτυχόντες του ΑΣΕΠ που διαμαρτύρονταν και έτσι την πολιτική ηγεσία εκπροσώπησε ο Γ.Γ. κ. Γεωργακόπουλος.
 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε