Ειδήσεις ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ CASSINI· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 16 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Εκβιάζει και πάλι με τα ομόλογα ο Fitch

Εκβιάζει και πάλι με τα ομόλογα ο Fitch
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 21.06.2011 | 07:34
Πρώτη δημοσίευση: 21.06.2011 | 07:34

Νέους εκβιασμούς για υποβάθμιση της χώρας που θα την θεωρήσει και ως χρεοκοπία εξαπέλυσε και πάλι ο οίκος αξιολόγησης Fitch.

O οίκος αξιολόγησης Fitch ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αντιμετωπίσει ενδεχόμενη οικειοθελή μετακύλιση της λήξης ελληνικών τίτλων ως χρεοκοπία και θα υποβαθμίσει αναλόγως την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας.
 
Ο Fitch θα αντιμετωπίσει μία τέτοια αντικατάσταση τίτλων ή οικειοθελή μεταβολή της διάρκειας ωρίμανσης ως πιστωτικό γεγονός και θα προχωρήσει σε υποβάθμιση της αξιολόγησης της Ελλάδας", δήλωσε ο Αντριου Κόλκαχουν, επικεφαλής του Fitch Ασίας Ειρηνικού κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Σιγκαπούρη.
 
Πριν από έναν μήνα ο Fitch υποβάθμισε στο "B+" την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας και προειδοποίησε με περαιτέρω υποβάθμιση λέγοντας ότι η παράταση της διάρκειας των υπαρχόντων ομολόγων θα εκληφθεί ως χρεοκοπία.
 
Η Standard and Poor's υποβάθμισε στο "CCC" από "B" την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας στις 13 Ιουνίου και προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε απόπειρα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους θα θεωρηθεί χρεοκοπία.
 
Για τον Moody's, η Ελλάδα βρίσκεται στην βαθμίδα "Caa1", η οποία περιλαμβάνει 50% πιθανότητα χρεοκοπίας εντός τριών έως πέντε ετών.
 
Ως προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Fitch επανέλαβε ότι αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να θέσει το χρέος του αμερικανικού ομοσπονδιακού κράτους υπό επιτήρησή ενόψει ενδεχόμενης υποβάθμισης, εάν το αμερικανικό Κονγκρέσο δεν αυξήσει το όριο του δημοσιονομικού χρέους. Ωστόσο, ο οίκος θεωρεί ότι θα υπάρξει συμφωνία για την αύξηση του πλαφόν και ότι η υποβάθμιση θα αποφευχθεί.
 

Διαβάστε επίσης:

Παπανδρέου-Μπαρόζο το παρασκήνιο ...άγρια μεσάνυχτα

“Παζαρεύει” αλλαγές στο νέο μνημόνιο ο Βενιζέλος – Ποια μέτρα "κλείδωσαν"

 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο