Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ελέγχους σε όσους έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό ξεκινάει το ΣΔΟΕ

Ελέγχους σε όσους έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό ξεκινάει το ΣΔΟΕ
22 δισ. ευρώ “έκαναν” φτερά στο εξωτερικό από 54.000 φυσικά πρόσωπα! Έλεγχο και διασταυρώσεις σε 54.000 φυσικά πρόσωπα, τα οποία πραγματοποίησαν εμβάσματα χρημάτων στο εξωτερικό, ξεκινά το ΣΔΟΕ

Σε έλεγχο και διασταυρώσεις στοιχείων σε 54.000 φυσικά πρόσωπα, τα οποία πραγματοποίησαν εμβάσματα χρημάτων στο εξωτερικό, την περίοδο 2009- 2012, προχωρά τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Οικονομικών.
 
Το υπουργείο εκτιμά ότι, συνολικά, τα ποσά που βγήκαν στο εξωτερικό τη συγκεκριμένη τριετία υπερβαίνουν τα 22 δισ. ευρώ. Οι έλεγχοι από το ΣΔΟΕ θα αρχίσουν -κατά προτεραιότητα- σε περισσότερα από 3.000 φυσικά πρόσωπα, που έχουν πραγματοποιήσει εμβάσματα άνω του 1 εκατ. ευρώ ο καθένας.
 
Για τις παραβάσεις που θα διαπιστώνονται από το ΣΔΟΕ, προβλέπονται: δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών, επιβολή πολύ υψηλών προστίμων και απόδοση στο Δημόσιο των φόρων που αναλογούν στα μη δηλωθέντα ποσά.
 
Τα ονοματεπώνυμα και τα ΑΦΜ των 54.000 ατόμων περιέχονται σε CD που διαθέτει το ΣΔΟΕ και οι εντολές για τους ελέγχους δόθηκαν σε σύσκεψη, στο υπουργείο Οικονομικών, του υπουργού Γιάννη Στουρνάρα, του υφυπουργού Γιώργου Μαυραγάνη, του ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ Στέλιου Στασινόπουλου και υπηρεσιακών παραγόντων.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στα χέρια του ΣΔΟΕ λίστα με ονόματα 54.000 Ελλήνων που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό! – Ελλάδα

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε