Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ελλάδα, Γερμανία και άλλοι 7 υπέρ του φόρου Τόμπιν

Ελλάδα, Γερμανία και άλλοι 7 υπέρ του φόρου Τόμπιν
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 12.03.2012 | 13:41
Πρώτη δημοσίευση: 12.03.2012 | 13:41

Να μπει φόρος στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές σε ευρωπαϊκό επίπεδο ζητούν Ελλάδα, Γερμανία και ακόμη επτά χώρες-μέλη της ευρωζώνης.

Και το ζητούν επισήμως με επιστολή των υπουργών Οικονομικών τους προς την ομόλογό τους της Δανίας, Μαργκρέτε Φεστάγκερ, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung. Η Δανία ασκεί την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αυτό το εξάμηνο.

Στην επιστολή, σημειώνεται ότι "ο φόρος αυτός αποτελεί ζωτικής σημασίας εργαλείο για την εξασφάλιση ενός δίκαιου μεριδίου του χρηματοπιστωτικού τομέα απέναντι στην οικονομική κρίση".

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην επιστολή την οποία υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Αυστρίας, της Φινλανδίας, του Βελγίου, της Πορτογαλίας και της Ελλάδας, καλείται η δανική Προεδρία να "ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες" μέχρι τη λήξη της θητείας της, δηλαδή ως το τέλος Ιουνίου.

Από την εφημερίδα τονίζεται, εξάλλου, ότι εννέα είναι ο ελάχιστος αριθμός χωρών, οι οποίες, σύμφωνα με τις Συνθήκες, μπορούν να εφαρμόσουν το μέτρο του φόρου, ακόμη και μόνο μεταξύ τους, στο πλαίσιο της ενισχυμένης συνεργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σαρκοζί: "Θα επιβάλλουμε το φόρο Τόμπιν σε κάθε περίπτωση"

Στη Μαδρίτη ο Σαρκοζί - Ο Ραχόι υποστηρίζει τη γαλλική πρόταση για τον φόρο Τόμπιν


Tags: ΒΕΛΓΙΟ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο