Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ελλάδα και Ισπανία στο επίκεντρο του Eurogroup

Ελλάδα και Ισπανία στο επίκεντρο του Eurogroup

Η Αθήνα θα παρουσιάσει το πακέτο περικοπών 11,5 δις ευρώ χωρίς να αναμένονται αποφάσεις, αλλά αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον οι πρώτες αντιδράσεις της τρόικας.

Το πακέτο περικοπων ύψους 11,5 δισ. ευρώ παρουσιάζει σήμερα στους ευρωπαίους ομολόγους του ο έλληνας υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας.

Τη στήριξή του στην Ελλάδα ώστε να συνεχίσει να αποτελεί λειτουργικό μέρος της ευρωζώνης, εξέφρασε ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών Μάικλ Νούναν, ενώ βλέπει θετικά το ενδεχόμενο να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.

«Θα δούμε ποιες λεπτομέρειες χρειάζεται να τεθούν ώστε να διασφαλιστεί αυτό. Όμως, γενικά είμαι υποστηρικτικός ως προς την ελληνική θέση», προσθεσε.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup η Τρόικα θα δώσει «πρώτες εντυπώσεις» από την εφαρμογή του προγράμματος περικοπών και μεταρρυθμίσεων, αναφέρουν διπλωματικοί κύκλοι στο πρακτορείο DAPD. Οι σχετικές αποφάσεις αναμένονται το νωρίτερο τον Οκτώβριο.

Στην συνεδρίαση θα συζητηθούν επίσης οι όροι, που θα συνοδεύουν τη χορήγηση βοήθειας προς την Ισπανία από τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης ESM και την ΕΚΤ.
Ο ισπανός πρωθυπουργός θέλει να αποτρέψει την επιβολή προγράμματος περικοπών από την Τρόικα και για τον λόγο αυτόν διστάζει ακόμη να προσφύγει στην «ομπρέλα προστασίας» της ευρωζώνης.

Πηγή Deutsche Welle

Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε