Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Ελλάκτωρ: θα δώσουμε το παρών στις ιδιωτικοποιήσεις υποδομών

Ελλάκτωρ: θα δώσουμε το παρών στις ιδιωτικοποιήσεις υποδομών

Ο όμιλος Ελλάκτωρ θα λάβει μέρος σε διαγωνισμούς για νέα έργα παραχώρησης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό

όπως επίσης θα διεκδικήσει εταιρείες του δημοσίου που πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν (ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, κα).

Αυτό επεσήμαναν τα στελέχη της διοίκησης στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων. Επίσης, όπως ανέφεραν τα ίδια στελέχη, είναι πολύ πιθανό ξένοι κατασκευαστικοί όμιλοι που συμμετέχουν σε έργα παραχώρησης να αποχωρήσουν από την Ελλάδα λόγω οικονομικών προβλημάτων. 

Σε μια τέτοια περίπτωση, ο όμιλος θα διεκδικούσε τα μερίδιά τους. Για τη χρηματοδότηση μιας τέτοιας εξαγοράςη διοίκηση τόνισε πως ο όμιλος έχει πρόσβαση και σε ελληνικές τράπεζες αλλά και σε τράπεζες του εξωτερικού 

Σχετικά με το έργο «Blue City” στο Ομάν της Ιορδανίας, το έργο περιήλθε πρόσφατα στον έλεγχο μεγάλου fund που ελέγχεται από το Abu Dhabi. Κατά συνέπεια –σύμφωνα με τους επικεφαλής της κατασκευαστικής- το έργο δεν κινδυνεύει. Οσον αφορά τα έργα στη Μέση Ανατολή, στο Ντουμπάι, το δημόσιο οφείλει στην Ελλάκτωρ 80 εκατ. ευρώ, με την κατασκευαστική να διεκδικεί επιπλέον 50 έως 60 εκατ. ευρώ. Σήμερα το ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων του ομίλου ανέρχεται στα 3 δισ. ευρώ εκ των οποίων το 1 δισ. ευρώ προέρχεται από το εξωτερικό. 

Σε εγχώριο επίπεδο, στην Αττική οδό η κυκλοφορία οχημάτων μειώθηκε από την αρχή του χρόνου κατά 6%, ενώ στην Γέφυρα Α.Ε. κατά το ίδιο διάστημα καταγράφηκε υποχώρηση του κυκλοφοριακού όγκου σε ποσοστό 4%. Η γενική συνέλευση ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 0,092385 ευρώ ανά μετοχή.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε