Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

«Έλληνες, επενδύστε στη χώρα σας!» – Ο Φίλιπ Ρέσλερ έπιασε… δουλειά

ΦΩΤΟ REUTERS

Ο Γερμανός αντικαγκελάριος έρχεται, συνοδεία επιχειρηματιών, να μας μάθει πως να κάνουμε επενδύσεις και πριν πατήσει… Ελλάδα, άρχισε τις νουθεσίες!

Λίγες ώρες πριν φτάσει στην Αθήνα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας απηύθυνε έκκληση στους Έλληνες να επενδύσουν στην ίδια τους τη χώρα και να μην περιμένουν από τους ξένους να τους δείξουν τον τρόπο…

«Το βρίσκω και εγώ περίεργο, εμείς να προσπαθούμε από το εξωτερικό να βρούμε επενδυτές για την Ελλάδα και την ίδια στιγμή να φεύγουν οι Έλληνες επενδυτές από την ίδια τους τη χώρα», δήλωσε ο Ρέσλερ στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό ZDF.

«Περιμένω από τις ίδιες τις ελληνικές εταιρείες να αναλάβουν ρόλο-πρότυπο», είπε και τόνισε πως όποιος προσπαθεί να φέρει στη χώρα επενδυτές, θα πρέπει φυσικά να είναι και ο ίδιος διατεθειμένος να επενδύσει.

Τα αιτήματα που κομίζει στην ελληνική κυβέρνηση ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας είναι ξεκάθαρα. Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα απαιτούν κατά πρώτο λόγο ένα, σε εύλογο βαθμό, ασφαλές επενδυτικό περιβάλλον.
«Περιμένω λοιπόν από την ελληνική κυβέρνηση σαφείς διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», επεσήμανε και έστειλε… μήνυμα πως δεν αρκεί οι μεταρρυθμίσεις μόνο να ανακοινώνονται, αλλά και να εφαρμόζονται.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα να βρεθεί προσεχώς λύση σχετικά με τις ανεξόφλητες οφειλές ελληνικών φορέων προς Γερμανούς προμηθευτές και εργολήπτες.

Εκτός από μια στρατιά επιχειρηματίες, ο Γερμανός υπουργός φέρνει μαζί του στην Αθήνα το πρώτο κύμα υποψήφιων επενδυτών σε χώρους όπως η ενέργεια, και ειδικά οι ΑΠΕ, η «πράσινη» οικονομία, ο τουρισμός, οι τηλεπικοινωνίες και οι αποκρατικοποιήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρέα με άλλους 117 στην Αθήνα ο αντικαγκελάριος Ρέσλερ

Σύσκεψη για την οικονομία υπό τον πρωθυπουργό

Ποιός είναι ο βιετναμέζος γερμανός που έρχεται με 45 επιχειρηματίες στην Αθήνα

Στην Αθήνα την Πέμπτη ο Φίλιπ Ρέσλερ

Γερμανός τοποτηρητής θα κόβει και θα ράβει θέσεις στο Δημόσιο

Μέρκελ προς Ρέσλερ: «Βούλωστο και μη μιλάς!»

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε