Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Ελληνική υποστήριξη στους ρωσικούς αγωγούς

ΦΩΤΟ REUTERS

Ο υφυπουργός ΠΕΚΑ εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για τους αγωγούς Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και South Stream.

Μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης με τον πρέσβη της Ρωσίας ανακοίνωσε τη ανασυγκρότηση Κοινής Ομάδας Εργασίας Ελλάδας -Ρωσίας που θα ασχοληθεί με τα ζητήματα που αφορούν στην ανανέωση της διακρατικής συμφωνίας για τους αγωγούς.

Ο κ. Μανιάτης είπε ότι θα κατατεθεί άμεσα το νομοσχέδιο που θα βάζει περιορισμούς στη χρήση γης στις περιοχές που θα περάσει ο αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη. Επιπλέον θα υπάρξει ανασύνθεση της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης για την «Συμφωνία Διέλευσης» με τη διεθνή εταιρεία του έργου, ώστε να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις.

Ο Ρώσος πρέσβης είπε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να προχωρήσει το έργο σύμφωνα με τον προγραμματισμό και σε άμεσο συντονισμό με τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Βουλγαρίας.

Για τον South Stream η ρωσική πλευρά δήλωσε σίγουρη ότι το έργο θα μπει στο τελικό στάδιο υλοποίησης σύμφωνα με τις προβλέψεις.

Πάντως με επιστολή του σήμερα προς τον Επίτροπο Ενέργειας της Ε.Ε. ο κ. Μανιάτης ανέφερε ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται έντονα να υλοποιηθούν οι αγωγοί φυσικού αερίου Ελλάδας-Ιταλίας και Ελλάδας-Βουλγαρίας το συντομότερο δυνατόν. Παράλληλα ζήτησε να αξιολογηθούν θετικά τα δύο προγράμματα από τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε.
Επιπλέον η χώρα μας θα προχωρήσει σε συντονισμένες ενέργειες με την Ιταλία και τη Βουλγαρία, για να διασφαλιστούν οι πόροι από το πρόγραμμα Ανασυγκρότησης, για τη δημιουργία των δύο αγωγών φυσικού αερίου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε