Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Ελληνοαμερικανός φιλοδοξεί να λύσει το οικονομικό πρόβλημα της Νέας Υόρκης

Ελληνοαμερικανός φιλοδοξεί να λύσει το οικονομικό πρόβλημα της Νέας Υόρκης

Ένας Ελληνοαμερικανός Ρεπουμπλικανός θα είναι ο υποψήφιος του κόμματός του στις εκλογές του Νοεμβρίου για τη θέση του οικονομικού ελεγκτή της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Ο 38χρονος Χάρη Γουίλσον, θα είναι ο υποψήφιος του κόμματός του στις εκλογές του Νοεμβρίου για τη θέση του οικονομικού ελεγκτή της πολιτείας της Νέας Υόρκης. 

Ο Γουίλσον είναι ομογενής δεύτερης γενιάς. Όπως τόνισε, αν εκλεγεί θα θέσει ως βασική προτεραιότητά του τον “έλεγχο των δαπανών” της πολιτείας, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, με “ορατό το ενδεχόμενο χρεοκοπίας”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο ομογενής υποψήφιος υποστήριξε ότι η εμπειρία του στον οικονομικό τομέα θα το βοηθήσει σημαντικά για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα “μεγάλα οικονομικά προβλήματα”, βελτιώνοντας παράλληλα την “απόδοση και λειτουργία” της πολιτειακής κυβέρνησης.

Όπως αναφέρεται στο βιογραφικό σημείωμά του “έμαθε από πολύ νωρίς την αξία της σκληρής εργασίας από τον πατέρα του, ο οποίος ήταν ποτοποιός και τη μητέρα του η οποία ήταν οικοκυρά και μοδίστρα. Όταν ήταν μαθητής, εργαζόταν παράλληλα στο εστιατόριο του θείου του και κάθε χρόνο εκλεγόταν πρόεδρος της τάξης του, ενώ αποφοίτησε με άριστα. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, απ’ όπου έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα στον κλάδο Διοίκησης Επιχειρήσεων”.

Το 2009, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τοποθέτησε τον Χάρη Γουίλσον στην επιτροπή παρακολούθησης της Αυτοκινητοβιομηχανίας που επιβλέπει την ανασυγκρότηση των εταιριών “Τζένεραλ Μότορς” και της “Κράισλερ”. Ήταν ο μόνος Ρεπουμπλικανός μέλος της επιτροπής.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στη Νέα Υόρκη, τέθηκε και η υποψηφιότητα ενός άλλου ομογενούς, του σημερινού οικονομικού ελεγκτή της κομητείας Νάσο στο Λονγκ Άιλαντ, του Γιώργου Μαραγκού. Ο κ. Μαραγκός προτάθηκε για τη μια εκ των δυο θέσεων της Νέας Υόρκης στην ομοσπονδιακή γερουσία, αλλά δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες ψήφους.

   

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε