Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Συννεφιά 11 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Έμεινε από καύσιμα η αγορά

Έμεινε από καύσιμα η αγορά
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 18.05.2010 | 17:58
Πρώτη δημοσίευση: 18.05.2010 | 10:42

Συνεχίστηκαν τα πακέτα στη μετοχή του ΟΤΕ

Εμεινε από καύσιμα η χρηματιστηριακή αγορά στο τέλος της συνεδρίασης και δεν κατάφερε να κλείσει με θετικό πρόσημο, αφήνοντας στη μέση την προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης που ξεκίνησε δειλά - δειλά το πρωί. 

Οι διακυμάνσεις του Γενικού Δείκτη που ενδοσυνεδριακά κέρδιζε πάνω από 1,5% αλλά τελικά έκλεισε με οριακές απώλειες 0,33% στις 1.629,24 μονάδες αποδίδονται στον ισχνό τζίρο που μόλις και μετά βίας προσέγγισε τα 114 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 12 εκατ. ευρώ ήταν προσυμφωνημένες συναλλαγές. 

Μάλιστα, τα 7 εκατ. ευρώ των πακέτων αφορούσαν τη μετοχή του ΟΤΕ που τις τελευταίες ημέρες εμφανίζει ιδιαίτερη συναλλακτική δραστηριότητα και πυροδοτεί τις φήμες σχετικά με υποβολή δημόσιας πρότασης από τους Γερμανούς της Deutsche Telekom. 

H πτώση του Γενικού Δείκτη δεν είναι αντιπροσωπευτική , καθώς 96 μετοχές έκλεισαν με κέρδη, 79 υποχώρησαν και 132 παρέμειναν αμετάβλητες. Οφείλεται κυρίως στην επίδοση δεικτοβαρών τίτλων όπως Εθνική (-2,18%),ΟΤΕ (-1,43%), Πειραιώς (-2,04%) και Eurobank (-1,46%).Στον αντίποδα με θετικό πρόσημο έκλεισε η μετοχή της ΔΕΗ (+1,79%), της Alpha (+1,65%), και του ΟΠΑΠ (+ 0,62%). 

Η απαξίωση του ελληνικού χρηματιστηρίου φαίνεται να μην έχει σταματημό αφού και σήμερα σημείωσε νέο χαμηλό έτους. Η έλλειψη φρέσκου χρήματος, η επικέντρωση των συναλλαγών σε 2-3 τίτλους και κυρίως το δυσμενές μακροοικονομικό περιβάλλον δεν συνηγορούν για κάτι καλύτερο στη συνέχεια, επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς.

 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : 'Ερχονται σήμερα άλλα 14,5 δις - Πιέζει ο Στρος Καν για περικοπές μισθών στον ιδιωτικό τομέα   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook