Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Εμφύλιος πόλεμος ξέσπασε στην Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα

Πριν από λίγο ανακοινώθηκε και επισήμως από την ΕΚΤ η παραίτηση του κορυφαίου της στελέχους Γ.Σταρκ.Αμέσως ”έπεσαν” χρηματιστήρια και ευρώ.
 

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η παραίτηση του Γιούργκεν Σταρκ οφείλεται σε προσωπικούς λόγους.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΚΤ.

“Ο Jürgen Stark, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ενημέρωσε σήμερα τον πρόεδρο Jean-Claude Trichet ότι, για προσωπικούς λόγους, θα παραιτηθεί από τη θέση του πριν από το τέλος της θητείας του στις 31 Μαΐου του 2014”.

Όμως σύμφωνα με το Reuters, η παραίτηση οφείλεται σε έντονες διαφωνίες σχετικά με την αγορά ομολόγων από την ΕΚΤ.Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές τη θέση του πιθανότατα θα πάρει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Γ.Ασμούσσεν.

Η παραίτηση Σταρκ γύρισε στο κόκκινο τα κυριότερα ευρωπαικά χρηματιστήρια ενώ βύθισε ακόμα περισσότερο το ευρώ που στην ισοτιμία του έναντι του δολαρίου είναι στο 1,37200.

 
Ο Γιούργκεν Σταρκ ήταν μεταξύ των κορυφαίων στελεχών στην ΕΚΤ, έχοντας τη θέση μάλιστα του μέλους στο διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ενώ τον χαρακτήριζαν ως ”επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ”.

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε