Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Ένα χαράτσι κάθε 15 μέρες -Μαζεμένοι οι φόροι 2 χρόνων ως το Φεβρουάριο

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Μέχρι να οδηγηθούμε στις εκλογές το ραντεβού με την εφορία και τα κρατικά ταμεία θα γίνει… συνήθεια.

Ήδη όλη η Ελλάδα τρέχει να πληρώσει τα χαράτσια που έχουν επιβληθεί και κάθε τέλος του μηνός όλοι έχουν είτε να δώσουν τη δόση της εφορίας, είτε τη δόση για την έκτακτη εισφορά.

Ακόμη και σε όσους ακόμη δεν ήρθε το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω ΔΕΗ είναι… στο δρόμο. Ταυτόχρονα και καθώς πλησιάζει ο Δεκέμβρης στο … δρόμο είναι και τα τέλη για αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες (που και εφέτος είναι αυξημένα) από 22 ως και 1.320 ευρώ!

Υπολογίστε ταυτόχρονα και τα τεκμήρια (για όσους έχουν) που αφορούν σε αυτοκίνητα 2.000 κυβικών, πισίνες, σκάφη κλπ και είναι στο 5%, αλλά και την περαίωση περίπου 500.000 ανέλεγκτων υποθέσεων από το 2.000 ως το 2.009 και θα δείτε ότι ουσιαστικά μιλάμε για φόρους που καλύπτουν όλο το φάσμα των εργαζόμενων μισθωτών και ελεύθερων επαγγελματιών.

Σε όλα αυτά (εκτός του ειδικού τέλους μέσω ΔΕΗ) θα πρέπει να προστεθούν και οι φόροι για τα ακίνητα, ΕΤΑΚ και ΦΑΠ, που είχαν… ξεχαστεί για δύο χρόνια αφού το κράτος δεν έβρισκε τρόπο να τα εισπράξει.

Μέχρι τα μέσα Δεκέμβρη ή το πολύ μέχρι τις αρχές του επόμενου χρόνου θα έχουν έρθει τα ραβασάκια για τα έτη 2009, 2010 και 2011 … μαζεμένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κρίση κρίση αλλά δηλώσαμε περισσότερα εισοδήματα!

Τρόικα: Αν δεν υπογράψει ο Σαμαράς δεν παίρνετε την 6η…
 

Σχεδόν άδεια τα κρατικά ταμεία – Κίνδυνος για μισθούς και…

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε