Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ

Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ

Ενισχυμένο διαπραγματεύεται και σήμερα το αμερικανικό νόμισμα στην αγορά συναλλάγματος.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,0590 δολ. από το επίπεδο των 1,0589 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Η μικρή διόρθωση που εμφάνισε η ισοτιμία του δολαρίου, αποδίδεται από αναλυτές στην στάση αναμονής που τηρούν οι αγορές ενόψει της δημοσιοποίησης των οριστικών στοιχείων για την ανεργία στις ΗΠΑ, καθώς και στην νευρικότητα που επικρατεί ενόψει του ιταλικού δημοψηφίσματος την Κυριακή.

Το ευρώ ευνοήθηκε σήμερα από την απροσδόκητη υποχώρηση που εμφάνισε η ανεργία στην ευρωζώνη τον Οκτώβριο, με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί το κατώτατο επίπεδο (9,8%) των τελευταίων επτά ετών.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, στο (ΗΔΑΤ) καταγράφηκε μία μόνο συναλλαγή, ύψους 1 εκατ. ευρώ. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 6,53% από 6,93% χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,31% να διαμορφωθεί στο 6,22%, από 6,66% που έκλεισε χθες.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο -0,075%. Στη διάρκεια των 9 μηνών διαμορφώθηκε στο -0,131%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,221%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,312%, τέλος, στο μήνα, το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,372%.

 

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,0627.
 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε