Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Λιακάδα 13 Αθήνα Αναλυτικά

Ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου

Ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 05.12.2011 | 18:48
Πρώτη δημοσίευση: 05.12.2011 | 18:40

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 13442 δολ.

Έτσι το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 13442 δολάρια, από το επίπεδο των 1,3393 δολαρίων που έκλεισε αργά το βράδυ της Παρασκευής στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Στην αγορά οι αναλυτές έχουν καλλιεργήσει θετικές προσδοκίες για την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στις 8 και 9 Δεκεμβρίου, εκτιμώντας ότι ο Γαλλογερμανικός άξονας θα λάβει τα αναγκαία μέτρα για την ενίσχυση της δημοσιονομικής εποπτείας, και θα προχωρήσει σε θεσμικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα ενισχύσουν τη συνοχή της Ευρωζώνης.

Παράλληλα εκτιμάται ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη θα αποφασίσει να παρέμβει πιο αποφασιστικά για την αντιμετώπιση της κρίσης Χρέους. Στο πλαίσιο αυτό αρκετοί αναλυτές προβλέπουν ότι η Κεντρική Τράπεζα θα προχωρήσει στη μείωση του βασικού της επιτοκίου στο 1% από 1,25% που είναι σήμερα.

Πάντως στην ενίσχυση του ευρώ σήμερα συνέβαλε και η μεγάλη αποδοχή που βρήκαν στο αποταμιευτικό κοινό τα ομόλογα που εξέδωσε σήμερα το Βέλγιο. Η χώρα κατόρθωσε να διαθέσει στην εσωτερική αγορά και συγκεκριμένα σε ιδιώτες επενδυτές ένα πακέτο ομολόγων (διαφορετικής διάρκειας μεταξύ τους) το οποίο ξεπέρασε τα 5 δις.ευρώ.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων για μία ακόμη ημέρα δεν καταγράφηκαν συναλλαγές στο ΗΔΑΤ.

Το περιθώριο του δεκαετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 25,32% από 25,93 % που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο 27,49% από 28,18% έναντι 2,17% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου.

Στη διατραπεζική αγορά το επιτόκια στις περισσότερες περιόδους σημείωσαν υποχώρηση. Έτσι στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 2,03% στη διάρκεια των 9 μηνών στο 1,87% από 1,86%, στο εξάμηνο στο 1,70% από 1,69% και στο τρίμηνο στο 1,47% 1.46%., ενώ ο μήνας διατηρήθηκε στο 1,20%.
Tags: ΒΕΛΓΙΟ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Βέλγιο: “Καμπάνα” σε στελέχη του ακροδεξιού κόμματος λόγω επαφών με τη Χρυσή Αυγή Βέλγιο: “Καμπάνα” σε στελέχη του ακροδεξιού κόμματος λόγω επαφών με τη Χρυσή Αυγή
  2. Βέλγιο: Πολιτικοί τριγμοί από την ενδεχόμενη συμμαχία κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού με την Ακροδεξιά Βέλγιο: Πολιτικοί τριγμοί από την ενδεχόμενη συμμαχία κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού με την Ακροδεξιά
  3. Για πρώτη φορά η Ομοσπονδιακή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ενημερώθηκε για την Ελλάδα Για πρώτη φορά η Ομοσπονδιακή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ενημερώθηκε για την Ελλάδα
  4. Η Χρυσή Αυγή διχάζει τους Βέλγους ακροδεξιούς! Η Χρυσή Αυγή διχάζει τους Βέλγους ακροδεξιούς!
  5. Προσφυγικό: Ο ακροδεξιός Φράνκεν αποσύρει από τα ελληνικά νησιά τους Βέλγους εμπειρογνώμονες! Προσφυγικό: Ο ακροδεξιός Φράνκεν αποσύρει από τα ελληνικά νησιά τους Βέλγους εμπειρογνώμονες!
  6. Παναθηναϊκός - Σταντάρ Λιέγης: “Αλόγιστη χρήση βίας από την ελληνική αστυνομία” Παναθηναϊκός - Σταντάρ Λιέγης: “Αλόγιστη χρήση βίας από την ελληνική αστυνομία”
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook