Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου

Ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 29.11.2012 | 23:44

 Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,2973 δολάρια από το επίπεδο των 1,2941 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,2891 δολ.

Η άνοδος του δολαρίου συνοδεύτηκε από ένα μίνι ράλι που παρατηρήθηκε στις αγορές των ομολόγων σε Ιταλία και Ισπανία. Ανοδικά κινήθηκαν επίσης και τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Αρνητικά επηρέασε εξάλλου το δολάριο η δημοσιοποίηση των στοιχείων που αφορούσαν την εξέλιξη του ΑΕΠ στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό υψηλότερο (2,7%) του αναμενομένου ανοίγοντας την «όρεξη» των επενδυτών για επενδύσεις υψηλότερου ρίσκου. Με ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή συνάντηση του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Τimothy Geithner με τους ηγέτες του Κογκρέσου στην προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στο δημοσιονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών καταγράφηκαν δύο συναλλαγές αξίας 6 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 5 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς και το υπόλοιπο 1 εκατ. ευρώ σε εντολές πώλησης. Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου αναφοράς υποχώρησε περαιτέρω στο 16,31% έναντι 16,49% χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,37% να διαμορφωθεί στο 14,94%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι στη διάρκεια του ενός έτους το επιτόκιο κυμαίνονταν στο 0,58%, στη διάρκεια των εννέα μηνών κυμαίνονταν στο 0,46%, στο εξάμηνο στο 0,35%, στο τρίμηνο στο 0,19% και στο μήνα διατηρήθηκε στο 0,10%.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο