Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΜΠΑΜΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 15 Αθήνα Αναλυτικά

Ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου

Ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 11.12.2012 | 23:32

Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματεύονταν στα 1,2999 δολάρια από το επίπεδο των 1,2937 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ της Παρασκευής στην αγορά της Νέας Υόρκης.

 Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,2993 δολ.

Ευνοϊκή για το ευρώ η βελτίωση της επενδυτικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία. Το ινστιτούτο οικονομικών ερευνών του Μονάχου ανακοίνωσε ότι ο δείκτης εμπιστοσύνης που καταρτίζει σημείωσε το Δεκέμβριο αύξηση.

Επίσης θετικά ήταν και τα αποτελέσματα δημοπρασίας ομολόγων στην Ισπανία, με αποτέλεσμα να μετριαστούν οι ανησυχίες των επενδυτών για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης της κρίσης στην ευρωζώνη. Η ενίσχυση του ευρωπαϊκού νομίσματος συνδέεται και με το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργήσει στις ΗΠΑ η προσδοκία επέκτασης του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων από την Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών δεν καταγράφηκαν και σήμερα συναλλαγές. Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου αναφοράς διατηρήθηκε στο 15,07% με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,32% να διαμορφωθεί στο 13,75% από 13,77 % που έκλεισε χθες.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες σημείωσαν μικρή υποχώρηση. Έτσι στη διάρκεια του ενός έτους το επιτόκιο κυμαίνονταν στο 0,55% από 0,57%, στη διάρκεια των εννέα μηνών κυμαίνονταν στο 0,44% από 0,45, στο εξάμηνο στο 0,33% από 0,34%, στο τρίμηνο διατηρήθηκε στο 0,18% και στο μήνα παρέμεινε στο 0,11%.   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook