Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου

Ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 21.01.2013 | 23:32

Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,3313 δολάρια από το επίπεδο των 1,3321 δολαρίων που έκλεισε αργά το βράδυ της Παρασκευής στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3323 δολάρια

Περιορισμένη σήμερα η συναλλακτική δραστηριότητα εξαιτίας της αργίας στις ΗΠΑ. Η ανοδική πορεία του ευρωπαϊκού νομίσματος συνδέεται σήμερα με τη δημοσιοποίηση του ισολογισμού της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ο οποίος εμφανίζεται μειωμένος στα 2,95 τρισ. ευρώ. Η εξέλιξη αυτά αντανακλά τη μείωση της εξάρτησης των ευρωπαϊκών τραπεζών από τον δανεισμό της Κεντρικής Τράπεζας προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ρευστότητάς τους. Ενδεικτικά, η εξάρτηση των ιταλικών τραπεζών από την ΕΚΤ περιορίστηκε στο τέλος Δεκεμβρίου στα 272 δισ. ευρώ και των Ισπανικών στα 313,1 δισ. ευρώ.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τράπεζας της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές ύψους 4 εκατ. ευρώ, οι οποίες στο σύνολό τους αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 10,93% από 11,20% χθες, έναντι 1,59% που ήταν η απόδοση του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο να υποχωρήσει περαιτέρω στο 9,34% από 9,63% που διαμορφώθηκε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι στη διάρκεια του ενός έτους το επιτόκιο κυμαίνονταν στο 0,58%, στη διάρκεια των εννέα μηνών κυμαίνονταν στο 0,47%, στο εξάμηνο διατηρήθηκε το 0,35%, στο τρίμηνο διατηρήθηκε στο 0,20% και ο μήνας παρέμεινε στο 0,11%.   Διαδώστε αυτό το άρθρο