Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Eνισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου

Eνισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου

Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,1253 δολ. από το επίπεδο των 1,1189 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Πιέσεις προκάλεσε νωρίς το απόγευμα στο αμερικανικό νόμισμα η μείωση που κατέγραψαν τον Αύγουστο οι πωλήσεις παλαιών κατοικίων. Το κλίμα, πάντως, ήταν αρνητικό για το δολάριο από χθες, μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών από τη συνεδρίαση της Fed, από τα οποία διεφάνη η απροθυμία της Κεντρικής Τράπεζας να προχωρήσει με πιο επιθετικά βήματα στην αύξηση των επιτοκίων, παρά τις όποιες αντίθετες φωνές που ακούγονται στο εσωτερικό της.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, στην εγχώρια αγορά στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της ΤτΕ (ΗΔΑΤ), καταγράφηκαν συναλλαγές 11 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 7 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς και τα υπόλοιπα 4 εκατ. ευρώ σε εντολές πώλησης. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 8,41%, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση -0,07% να διαμορφωθεί στο 8,48%.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους κινήθηκαν πτωτικά. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο -0,058% από -0,059%. Στη διάρκεια των 9 μηνών διαμορφώθηκε στο -0,127%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,160% και στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,0261% από -0,262%. Τέλος, στο μήνα, το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,371%.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,1238 δολ.
 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε