Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 36 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Έντονες διακυμάνσεις στην ισοτιμία ευρώ - δολαρίου

Έντονες διακυμάνσεις στην ισοτιμία ευρώ - δολαρίου
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 19.11.2012 | 23:45

Το δολάριο χάνει έδαφος έναντι του ευρώ αγγίζοντας τα 1,2743 δολ. από το επίπεδο των 1,2743 δολαρίων που έκλεισε αργά το βράδυ της Παρασκευής στην αγορά της Νέας Υόρκης, εξαιτίας του προβληματισμού που επικρατεί αναφορικά με την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού των ΗΠΑ.

 Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,2762 δολάρια.

Το απόγευμα το ευρώ ενισχύθηκε περαιτέρω αγγίζοντας τα 1,2890 δολάρια.

Το κλίμα για το ευρώ είναι θετικό καθώς επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για την επίτευξη συμφωνίας στο αυριανό Eurogroup για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού στο πρόγραμμα της Ελλάδος. Επίσης οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα επέλθει τελικώς συμβιβασμός μεταξύ Ε.Ε και ΔΝΤ στο «αγκάθι» της βιωσιμότητας του Ελληνικού Δημόσιου Χρέους.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τράπεζας της Ελλάδος καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές ύψους 3 εκατ. ευρώ οι οποίες αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 17,17% με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,35% να διαμορφωθεί στο 15,82%.

Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες διάρκειες δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 0,58%, στη διάρκεια των εννέα μηνών διαμορφώθηκε στο 0,46%, στο εξάμηνο διατηρήθηκε στο 0,35% και στο τρίμηνο στο 0,19%, ενώ στο μήνα υποχώρησε οριακά στο 0,10%.   Διαδώστε αυτό το άρθρο