Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Έντονες διακυμάνσεις στην ισοτιμία ευρώ/δολαρίου

Έντονες διακυμάνσεις στην ισοτιμία ευρώ/δολαρίου

 Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,3009 δολάρια από το επίπεδο των 1,299 δολαρίων που έκλεισε αργά το βράδυ της Παρασκευής στην αγορά της Νέας Υόρκης.

 Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,2994 δολάρια.

Θετικό παραμένει το κλίμα για το δολάριο καθώς διαφαίνεται ότι η πορεία ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας εξελίσσεται ικανοποιητικά, παρά τα σοβαρά δημοσιονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Σημειώνεται ότι από την αρχή του έτους το δολάριο έχει ανατιμηθεί κατά περίπου 3,5% καθώς οι θετικές εξελίξεις στην πραγματική οικονομία εκτιμάται από αναλυτές ότι θα “φρενάρουν” τις επαναγορές κρατικών ομολόγων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τράπεζας της Ελλάδος δεν καταγράφηκαν σήμερα συναλλαγές. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 10,68% από 10,85%, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,49% να διαμορφωθεί στο 9,19% από 9 ,33% που είχε κλείσει την Παρασκευή.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους κινήθηκαν ανοδικά. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 0,54%, στη διάρκεια των 9 μηνών κυμαίνονταν στο 0,43%, το εξάμηνο διαμορφώθηκε στο 0,32, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 0,20%, ενώ στο μήνα διατηρήθηκε στο 0,12%.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε