Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Εντός της εβδομάδας οι διαβουλεύσεις Πορτογαλίας με την τρόικα

Οι όροι για την παροχή του πακέτου δανεισμού της πορτογαλικής οικονομίας θα προβλέπουν για τη Λισαβόνα την εφαρμογή φορολογικών τροποποιήσεων και ιδιωτικοποιήσεις.

Η ΕΕ και η Πορτογαλία θα αρχίσουν εντός της εβδομάδας να εξετάζουν της ανάγκες της ιβηρικής χώρας στα πλαίσια του μηχανισμού χρηματοοικονομικής στήριξης, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, επιβεβαίωσε στους δημοσιογράφους πως ειδικοί από την ΕΚΤ και το ΔΝΤ θα βρίσκονται αύριο στη Λισαβόνα.

Ο ίδιος εξήγησε πως «μία αποστολή τεχνικών εκτιμήσεων» θα καθορίσει τις ανάγκες τις ανάγκες αναχρηματοδότησης του πορτογαλικού χρέους και θα διαπιστώσει εάν είναι ακριβείς οι εκτιμήσεις του Ρεν για το ύψος του χρέους, το οποίο στην πρόσφατη συνάντηση των υπουργών οικονομικών της ΕΕ στο Γκόντολο της Ουγγαρίας, την περασμένη Παρασκευή, υπολόγισε στα 80 δισ. ευρώ.

Μία άλλη επιτροπή της ΕΕ και του ΔΝΤ θα ακολουθήσει την επόμενη εβδομάδα, η οποία και θα συζητήσει σοβαρά τους όρους του δανεισμού της Πορτογαλίας, πρόσθεσε ο Αλταφάζ.

Οι όροι για την παροχή του πακέτου δανεισμού της πορτογαλικής οικονομίας θα προβλέπουν για τη Λισαβόνα την εφαρμογή φορολογικών τροποποιήσεων, ιδιωτικοποιήσεις, την εκτέλεση ενός σχεδίου για την τραπεζική ρευστότητα και μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε