Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

'Εως 31 Μαϊου οι δηλώσεις φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας των προηγούμενων ετών

'Εως 31 Μαϊου οι δηλώσεις φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας των προηγούμενων ετών
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 29.03.2011 | 18:52
Πρώτη δημοσίευση: 29.03.2011 | 18:52

Να υποβάλλουν έως 31 Μαίου 2011 τις δηλώσεις φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας των προηγούμενω ετών, τις οποιες όπως προέκυψε απο διασταυρώσεις, δεν υπέβαλαν ώς όφειλαν ζητά το υπουργείο Οικονομικών απο χιλιάδες ιδιοκτήτες μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

 Σε διαφορετική περίπτωση θα υποβληθούν εξονυχιστικό έλεγχο.

Σε ανακοίνωση του το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει οτι κατόπιν ελέγχων διασταυρώσεων που διενήργησε το Υπουργείο Οικονομικών, εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός φορολογουμένων-κατόχων Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, οι οποίοι αν και όφειλαν, δεν έχουν εκπληρώσει τις φορολογικές τους υποχρεώσεις όσον αφορά στη φορολογία αυτή, για την περίοδο 1997 μέχρι 2007.

Οι φορολογούμενοι που εμπίπτουν σε αυτή τη κατηγορία, οπως σημειώνει το υπουργείο, καλούνται να τακτοποιήσουν την φορολογική τους υποχρέωση, υποβάλλοντας τις αντίστοιχες δηλώσεις μέχρι την 31η Μαΐου 2011, κάνοντας χρήση των ευεργετημάτων που παρέχονται από το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

Επισημαίνεται ότι αμέσως μετά τη λήξη της παραπάνω προθεσμίας, θα ακολουθήσει ενδελεχής έλεγχος των φορολογουμένων που δεν ανταποκρίθηκαν από εξειδικευμένο ελεγκτικό μηχανισμό, ειδικά οργανωμένο για τον έλεγχο αυτόν.   Διαδώστε αυτό το άρθρο