Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Έως τη Δευτέρα η καταβολή του βοηθήματος από το ΜΤΣ

Σημειώνεται ότι το πρωί οι μερισματούχοι του Μετοχικού Ταμείου Στρατού πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Μετά από τρεις εργάσιμες ημέρες, το πολύ μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, λόγω των διαδικασιών του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ, θα καταβληθεί, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το βοήθημα του τετάρτου τριμήνου, στους 55.000 περίπου μερισματούχους του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (Στρατού Ξηράς, ελληνικής αστυνομίας και Χωροφυλακής).

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το υπουργείο Οικονομικών ενέκρινε τη λήψη νέου δανείου ύψους 34,5 εκατομμυρίων ευρώ για την καταβολή του βοηθήματος, το οποίο θα δοθεί ολόκληρο. Το βοήθημα ανέρχεται σε 1.035 ευρώ, περίπου, κατά μέσο όρο, είναι ανάλογο του καταληκτικού βαθμού του δικαιούχου, χωρίς όμως μεγάλες διαφορές, και έπρεπε να είχε καταβληθεί στις 5 Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι το πρωί οι μερισματούχοι του Μετοχικού Ταμείου Στρατού πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία του Ταμείου, λόγω της μη καταβολής του εν λόγω βοηθήματος προς αυτούς.

Λόγω της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας ματαιώθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση του ΔΣ του Ταμείου για το θέμα και υπήρξαν διαβουλεύσεις μεταξύ των ενώσεων των δικαιούχων και τα μέλη του ΔΣ του Ταμείου.

Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη μια και μισή το μεσημέρι όταν έγιναν γνωστές σχετικές διαβεβαιώσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε