Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

“Εως το 2014 θα έχει σταθεροποιηθεί το τραπεζικό μας σύστημα”

“Εως το 2014 θα έχει σταθεροποιηθεί το τραπεζικό μας σύστημα”

Αισιόδοξος ότι το προσεχές διάστημα η Ελλάδα θα επιτύχει θετικούς ανάπτυξης του ΑΕΠ, δήλωσε από το βήμα του Economist ο επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Παναγιώτης Θωμόπουλος, ο οποίος εξέφρασε την εκτίμηση ότι στην περίοδο 2013 – 2014 θα έχει επιτευχθεί η σταθεροποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Αναφέρθηκε πάντως στην ανάγκη συνεργασιών μεταξύ των τραπεζών προκειμένου να μπορέσουν να σταθούν στο σημερινό ανταγωνιστικό περιβάλλον. Ο κ. Θωμόπουλος επισήμανε ότι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έχει κατανείμει έως σήμερα 18 δισ. ευρώ στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών.

Ανάμεσα σε άλλα, ο κ. Θωμόπουλος ανέφερε ότι οι τράπεζες έχουν προχωρήσει σε μείωση του λειτουργικού τους κόστους, καθώς το προσωπικό έχει μειωθεί, ενώ επιπλέον, έχουν περικοπεί τόσο οι αποδοχές υψηλόβαθμων στελεχών όσο και εργαζόμενων.

Παράλληλα, συμπέρανε ότι η ελληνική οικονομία χαρακτηρίζεται από δυναμισμό και πως θα πρέπει να αναληφθεί η αντίστοιχη πολιτική ευθύνη η οποία θα ολοκληρώσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Εθνική επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον για την Εμπορική

ΕΚΤ: Έλληνες, εφαρμόστε πρώτα το μνημόνιο

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε