Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Μερικά Σύννεφα 20 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

''Επειγόντως βάλτε πλάτη''

''Επειγόντως βάλτε πλάτη''
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 30.10.2011 | 14:05

Μπαρόζο και Βαν Ρομπάι ζητούν από τα μέλη της G20 να συμβάλουν στις προσπάθειες επίλυσης της κρίσης.

Κοινή επιστολή προς τους εταίρους τους της G20 απέστειλαν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης Χέρμαν Βαν Ρομπάι και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ζητώντας τους να συμβάλουν στις προσπάθειες των Ευρωπαίων για την επίλυση της κρίσης, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στην επιστολή τους, Μπαρόζο και βαν Ρομπάι παραθέτουν και εξηγούν στα μέλη της G20, η οποία συνέρχεται σε επίπεδο κορυφής στις 3 και 4 Νοεμβρίου στις Κάννες της νότιας Γαλλίας, τις αποφάσεις που ελήφθησαν στην ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής την Τετάρτη."Θα εφαρμόσουμε τα μέτρα αυτά με ακρίβεια και εν καιρώ και είμαστε βέβαιοι ότι θα οδηγήσουν στη γρήγορη επίλυση της κρίσης. Ωστόσο, το γεγονός ότι εμείς, οι Ευρωπαίοι, θα εκπληρώσουμε το ρόλο μας, δε αρκεί για μια παγκόσμια ανάκαμψη και μια ισορροπημένη ανάπτυξη", τονίζουν στην επιστολή τους οι δυο αξιωματούχοι.

"Είναι απαραίτητο να ενεργήσουν από κοινού τα μέλη της G20 στο σύνολό τους υπό το πνεύμα της κοινής ευθύνης και του κοινού στόχου", προσθέτουν και υπογραμμίζουν ότι στόχος της ΕΕ κατά τη σύνοδο στις Κάννες είναι "η συμβολή στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης σε παγκόσμιο επίπεδο, η υποστήριξη μιας διαρκούς ανάπτυξης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας και η διατήρηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας".

Οι Ευρωπαίοι, πιεζόμενοι από τους εταίρους τους να κινηθούν γρηγορότερα για την επίλυση της κρίσης, θέλουν να μεταβούν στις Κάννες έχοντας μέτρα να προτείνουν.

Διαβάστε επίσης :


   Διαδώστε αυτό το άρθρο