Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Επενδύσεις 15 εκατ. ευρώ από την Dixons στην Ελλάδα

O αγγλικός όμιλος Dixons που ελέγχει στην Ελλάδα τα καταστήματα Κωτσόβολος υλοποιεί επενδυτικό πρόγραμμα 15

εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση βασικών σημείων λιανικής σε υπερσύγχρονα καταστήματα, την ενίσχυση του δικτύου και την ενδυνάμωση της παρουσίας της εταιρείας στο Διαδίκτυο.

Για το έτος 2009/2010, ο όμιλος κατέγραψε συνολικές πωλήσεις της τάξης των 456,3 εκατ. ευρώ σε σχέση με 484,1 εκατ. ευρώ το έτος 2008/2019 (πτώση 5,7%).

Στο πλαίσιο του αναπτυξιακού προγράμματος που υλοποιεί η εταιρεία, ήδη έχει προχωρήσει με τη μετατροπή εννέα καταστημάτων Κωτσόβολος σε υπερσύγχρονα καταστήματα, στο μοντέλο καταστήματος στο εμπορικό πάρκο του Διεθνούς Αεροδρομίου, στην Αθήνα. Το πρόγραμμα αυτό θα ανέλθει στα 15 εκατ. ευρώ.

Μέρος αυτού του προγράμματος αφορά στη μάρκα Electroworld. Ειδικότερα, η Electroworld, μετατρέπεται σε ένα αποκλειστικά ψηφιακό brand που γίνεται προσβάσιμο σε υπάρχοντες και νέους πελάτες της εταιρείας από όλη την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος, τα τέσσερα καταστήματα Electroworld, που βρίσκονται επί των Λεωφόρων Βουλιαγμένης, Συγγρού, Κηφισίας και Πεντέλης, μετατρέπονται σε υπερσύγχρονα καταστήματα της αλυσίδας Κωτσόβολος. Η αλυσίδα Κωτσόβολος σήμερα λειτουργεί 96 καταστήματα και απασχολεί πάνω από 2.000 εργαζομένους. Ο όμιλος Dixons εφαρμόζει μια πολιτική πολλαπλών καναλιών στη λιανική πώληση και το εμπόριο ηλεκτρικών ειδών, με περισσότερα από 1.300 καταστήματα και ηλεκτρονικά καταστήματα σε 28 χώρες, ενώ απασχολεί περίπου 40.000 εργαζόμενους.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε