Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

Επενδυτές σε απόγνωση

Επενδυτές σε απόγνωση

Νομίζαμε ότι τα είχαμε δει όλα στην Ελλάδα αλλά κάναμε λάθος.

  Και αυτό γιατί δεν έχει ξανασυμβεί επιχειρηματίας με ανοικτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Γ. Παπανδρέου να τον παρακαλεί να παρέμβει για να προχωρήσει επένδυση της εταιρείας του που έχει βαλτώσει. 

Ο λόγος για το γνωστό επιχειρηματία κ. Κυριάκο Μαμιδάκη, πρόεδρο της Mamidoil Jetoil. O κ. Μαμιδάκης υποστηρίζει ότι το «κομματικό κράτος» και η γραφειοκρατία εμποδίζουν σκόπιμα την επένδυση της εταιρείας του στην Κρήτη.

Πρόκειται για εγκατάσταση αποθήκευσης πετρελαιοειδών προιόντων στον κόλπο της Σούδας Χανίων, ύψους περίπου 30 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Μαμιδάκη, είναι μια επένδυση που θα βοηθήσει τον καλώς εννοούμενο ανταγωνισμό αφού οι υφιστάμενοι αποθηκευτικοί χώροι του νησιού εξυπηρετούν ανάγκες μόνο 15 ημερών με επακόλουθο τη δραστηριοποίηση περιορισμένου αριθμού εταιρειών εμπορίας που εκ των πραγμάτων δημιουργεί στρέβλωση του 
ανταγωνισμού.

Ο επιχειρηματίας επισημαίνει ότι για την επένδυση έχουν ληφθεί όλες οι από το νόμο απαραίτητες εγκρίσεις πλην μιας που αφορά έγκριση της Ναυτικής Διοίκησης για οικοδομικά έργα.

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Μαμιδάκη, ενώ η επένδυση έχει εισέλθει στην τελική ευθεία ο νέος γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του προέβη μετά την παρέλευση 6 ετών στην ανάκληση αποφάσεων έγκρισης περιβαλλοντικών όρων.

Ο κ. Μαμιδάκης με την ανοικτή του επιστολή παρακαλεί τον Πρωθυπουργό να παρέμβει στο ΥΠΕΚΑ για να προχωρήσει η επένδυση, καθώς η Mamidoil Jetoil έχει ήδη προμηθευτεί τα βασικά υλικά και έχει αναθέσεις τις εργασίες σε εξειδικευμένο εργολάβο.

Παράγοντες των Χανίων πάντως επιμένουν ότι η επένδυση θα είναι επιζήμια για το περιβάλλον και θα συνεχίσουν τον αγώνα για να βρεθεί άλλο μέρος όπου θα ανεγερθούν οι αποθήκες.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε