Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Έπεσε η Ασία μετά το “χτύπημα” της S&P τώρα πέφτει και η… Ευρώπη!

REUTERS
Πτωτικά κινούνται από το άνοιγμα τους και οι ευρωπαϊκές αγορές ενώ με πτώση έκλεισα νωρίτερα οι ασιατικές μετά την   προειδοποίηση της Standard & Poor’s για πιθανή υποβάθμιση των χωρών της ευρωζώνης.
Σε αρνητικό έδαφος έκλεισα οι ασιατικές μετοχές μετά τη βραδινή προειδοποίηση του οίκου Standard & Poor΄s για πιθανή υποβάθμιση 15 χωρών της ευρωζώνης, λίγες ώρες μετά τη συνάντηση του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί και της Γερμανίδας καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ στο Παρίσι.
 
Συγκεκριμένα, η Standard & Poor΄s έθεσε σε καθεστώς παρακολούθησης για πιθανή υποβάθμιση έθεσε 15 μέλη της Ευρωζώνης -πλην της Ελλάδας, που όμως έχει ήδη την κατώτατη αξιολόγηση CC, και της Κύπρου, που είναι ήδη υπό παρακολούθηση.
 

Με πτώση έκλεισε το ιαπωνικό χρηματιστήριο μετά το ανοδικό ράλι των τριών προηγούμενων συνεδριάσεων.

Ο δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 1,4% στις 8.575,16 μονάδες, παραμένοντας ωστόσο πάνω από τον μέσο όρο κίνησης 15 ημερών, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix έκλεισε στις 738,01 μονάδες, μειωμένος και αυτός κατά 1,4%.
 
«Αλμα» έως 15% σημείωσαν οι μετοχές της Olympus, εν μέσω αισιοδοξίας ότι η επιτροπή που διερευνά το σκάνδαλο στην εταιρεία δεν θα έρθει ενώπιον νέων εκπλήξεων, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε διαγραφή των μετοχών της από το χρηματιστήριο.

 

Διαβάστε επίσης:

Τελειώνει η Ευρώπη που ξέραμε – Μέρκελ και Σαρκοζί τα αλλάζουν όλα – Ποιές είναι οι επιπτώσεις για την Ελλάδα

Η Μέρκελ “παρέσυρε” τον Σαρκοζί και αλλάζουν την Ευρώπη – Αυτόματες κυρώσεις στις χώρες με ελλείμματα άνω του 3%

Χτύπημα-μήνυμα από την S&P – Απαντάει σε Γαλλία-Γερμανία με απειλή για υποβάθμιση όλης της Ευρωζώνης


Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε