Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Έπεσε σήμερα το ευρώ

Έπεσε σήμερα το ευρώ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 01.03.2012 | 23:18

Πτωτικά κινείται σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου. Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,3322 δολάρια από το επίπεδο των 1,3357 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3312 δολ.

   Η ενίσχυση του δολαρίου αποδίδεται στις προσδοκίες που καλλιεργούνται για την ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ. Εξάλλου χθες ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής Τράπεζας της χώρας Ben Bernanke μιλώντας στο Κογκρέσο άφησε να εννοηθεί ότι η Fed δεν μελετά να προχωρήσει σε ένα ακόμη γύρο μέτρων νομισματικής χαλάρωσης (εξαγορά κρατικών ομολόγων προκειμένου να αυξήσει την προσφορά χρήματος).

    Από την άλλη πλευρά προβληματισμό προκαλεί στην ευρωζώνη η «μη αντίδραση» της αγοράς ομολόγων παρά την μεγάλη ρευστότητα που διοχέτευσε χθες η ΕΚΤ. Αντιθέτως, οι αποδόσεις των Πορτογαλικών ομολόγων σημείωσαν σήμερα περαιτέρω άνοδο.

    Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων δεν καταγράφηκαν συναλλαγές στο ΗΔΑΤ. Το περιθώριο του δεκαετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 28,73% με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου να διαμορφώνεται στο 30,59%, έναντι 1,86% που ήταν η απόδοση του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου.

    Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους κινήθηκαν σταθεροποιητικά. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 1,59%, στη διάρκεια των 9 μηνών στο 1,44 % από 1,43%, στο εξάμηνο στο 1,26%, στο τρίμηνο στο 0,96%, ενώ ο μήνας υποχώρησε περαιτέρω στο 0,54%.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο