Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Επέστρεψαν οι αγοραστές στο ΧΑ

Επέστρεψαν οι αγοραστές στο ΧΑ

Εισερχόμαστε σε φάση συσσώρευσης τιμών εκτιμούν οι αναλυτές.

Εντονο αγοραστικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς τα ξένα χαρτοφυλάκια φαίνεται να ολοκλήρωσαν σε μεγάλο βαθμό το ξεπούλημα μετοχών που κατεγράφη τις τελευταίες ημέρες. 

Το γεγονός ότι η αγορά είχε εισέλθει σε υπερπουλημένη ζώνη αλλά κυρίως τα θετικά σχόλια της τρόικας σχετικά με την πρόοδο εκτέλεσης του προυπολογισμού ενεργοποίησαν τους αγοραστές που τις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις τηρούσαν στάση αναμονής με αποτέλεσμα το ΧΑ να υποχωρεί με χαμηλή αξία συναλλαγών. Σήμερα ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,86% στις 1.542,99 μονάδες με σχετικά υψηλή αξία συναλλαγών στα 129,5 εκατ. ευρώ που διαχύθηκε σε όλες τις βαθμίδες κεφαλαιοποίησης. 

Σε εβδομαδαία βάση ο Γενικός Δείκτης κέρδισε 3,96%, λόγω της σημερινής ανόδου, αλλά και της ανόδου της περασμένης Δευτέρας με 3,81%. Η αξία συναλλαγών σήμερα ήταν ενισχυμένη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες καθώς υπήρξαν πακέτα αξίας 18,5 εκατ. ευρώ (το μεγαλύτερο στη Fashion Box που πέρασε στον κ. Λ. Λαυρεντιάδη) αλλά και του τριπλού κλεισίματος στα παράγωγα. Υπεραπέδωσαν οι μετοχές του ΟΤΕ με κέρδη 6,29%, του ΟΠΑΠ με 4,25%, της Βιοχάλκο με 4,27%, του Φουρλή με 4,55% και της Forthnet με 5,97%.

Απώλειες για τη μετοχή της Εθνικής κατά 0,5% και της 3Ε που κατά τη διάρκεια των δημοπρασιών δέχθηκε πιέσεις και έκλεισε με -0,28% ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης κέρδιζε έως και 4%. Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα η μετοχή της φαρμακευτικής Lavipharm βρέθηκε στο limit up μετά την έγκριση της φαιντανύλης για κυκλοφορία σε 20 ευρωπαικές χώρες. 

Ενδεικτικό του καλού κλίματος στο ΧΑ είναι και το γεγονός ότι 128 μετοχές ενισχύθηκαν έναντι 42 που υποχώρησαν. Οι αναλυτές για τη συνέχεια εκτιμούν ότι μπορεί η αγορά να δείχνει υπερπουλημένη σε αυτά τα επίπεδα αλλά οι χαμηλοί όγκοι προοιωνίζουν μια συσσώρευση των τιμών σε πρώτη φάση.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε