Τρίτη, 16 Απρ.
25oC Αθήνα

“Επιλογή αυτοκτονίας η αύξηση του ΦΠΑ στο 23%”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αυτό αναφέρει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος σε επιστολή της προς τον πρωθυπουργό.

“Η αύξηση κατά 10 μονάδες του Φ.Π.Α. (από 13% σε 23%) στις επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες εστίασης είναι επιλογή αυτοκτονίας” τονίζει η ΓΣΕΒΕΕ σε επιστολή της προς τον πρωθυπουργό.

Η ΓΣΕΒΕΕ αναφέρει ότι η αύξηση αυτή αφορά περίπου 140.000 επιχειρήσεις (και τις αμιγώς ξενοδοχειακές) που απασχολούν πλέον των 600.000 εργαζομένων. Υπενθυμίζει τη θέση της που είναι η μείωση των συντελεστών Φ.Π.Α. και αναφέρει την εκτίμησή της ότι το μέτρο θα αυξήσει τα λουκέτα στην αγορά και θα χαθούν δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, «ιδιαίτερα νέων ενώ είναι μεγάλο πισωγύρισμα στο μοναδικό έως τώρα αναπτυξιακής λογικής μέτρο: αυτού της μείωσης του Φ.Π.Α. στα ξενοδοχεία. Σημειωτέων, ότι περίπου το 30 % των εσόδων των ξενοδοχείων αφορά υπηρεσίες εστίασης που έχουν 13% ΦΠΑ και τώρα προτείνεται να αυξηθεί στο 23%».

Η Συνομοσπονδία επισημαίνει στην επιστολή της ότι «οι δανειστές μας τεντώνουν το σχοινί επικίνδυνα και για τους ιδίους αλλά και την χώρα. Η κυβέρνηση πρέπει να αναζητήσει τρόπους διεξόδου. Το όραμα της ανάπτυξης απομακρύνεται επικίνδυνα. Ας μην αφεθεί να επικρατήσει όμως και το σύνδρομο του…τελικά δεν θα τα καταφέρουμε. Γιατί με τέτοια μέτρα δεν πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρουμε».

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε