Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Επιμένει ο Παπακωνσταντίνου για το αυτόφωρο κατά της φοροδιαφυγής

Επιμένει ο Παπακωνσταντίνου για το αυτόφωρο κατά της φοροδιαφυγής

Τον συμψηφισμό των χρεών των επιχειρήσεων με τις οφειλές προς το δημόσιο αποδέχθηκε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Παπακωνσταντίνου κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων με τους κοινωνικούς εταίρους για το σχέδιο νόμου για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Ωστόσο, ο κ. Παπακωνσταντίνου ήταν σαφής πως εμμένει στην απόφασή του να χαρακτηριστεί η μη απόδοση ΦΠΑ και άλλων παρακρατούμενων φόρων διαρκές αδίκημα και να ακολουθείται φυσικά η αυτόφωρη διαδικασία έστω και υπό προϋποθέσεις.  Μάλιστα, ο κ. Παπακωνσταντίνου κατέστησε σαφές ότι τελικά θα δημιουργηθεί ο θεσμός του οικονομικού Εισαγγελέα, ο οποίος θα έχει υπό τον έλεγχό του τις υπηρεσίες δίωξης οικονομικού εγκλήματος.

Μάλιστα, ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι με το νέο σχέδιο νόμου κατά της φοροδιαφυγής θα μπει ένα οριστικό τέλος στην ατιμωρησία.

Απο την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, κ. Ράπανος ζήτησε ευθέως να σταματήσει η επιβολή της έκτακτης εισφοράς στα κέρδη των τραπεζών, καθώς όπως σημείωσε υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας.

Οι περισσότεροι κοινωνικοί εταίροι τάχθηκαν κατά της άποψης του υπουργού για αυτόφωρο, ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που αντιτάχθηκαν της επιβολής φόρου που πρέπει να καταβάλει κάποιος σε περίπτωση προσφυγής στη δικαιοσύνη που σύμφωνα με το προσχέδιο φτάνει το 50%.

Αναφορικά με το θέμα του φορολογικού απορρήτου, ο κ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε πως θα υπάρξει άρση για οφειλέτες που έχουν ληξιπρόθεσμες οφιελές για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα του ενός έτους και το οφειλόμενο ποσό υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ.

Από το μέτωπο των κοινωνικών εταίρων, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, κ. Παναγόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο αίσθημα ατιμωρησίας σαν γενική αίσθηση στην κοινωνία, αλλά τάχθηκε κατά της τιμωρίας των φοροφυγάδων με τρόπους σαν αυτόν της φυλάκισης.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε