Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Επιμένει ο Ρουμπινί: Η κρίση δεν έχει τελειώσει

Επιμένει ο Ρουμπινί: Η κρίση δεν έχει τελειώσει

 Η κρίση που περιβάλλει τη ζώνη του ευρώ δεν έχει τελειώσει ακόμη, διότι η Ελλάδα παραμένει στη «κορυφή του

παγόβουνου,” αναφερει ο καθηγητής του New York University, Nouriel Roubini.

«Αυτό που αντιμετωπίζουμε τώρα στην ευρωζώνη είναι ένα δεύτερο στάδιο μιας τυπικης οικονομικής κρίσης», είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση με τα 750 δισ. ευρώ του  πακέτου διάσωσης για να σταματήσει την μετάδοση της κρισης από την Ελλάδα δεν έχει ηρεμήσει τις αγορές, ενώ ερωτήματα παραμένουν σχετικά με το αν οι κυβερνήσεις είναι αρκετά ισχυρες  για την εφαρμογή των μέτρων λιτότητας που απαιτουνται, συμφωνα με τον Roubini. 

 Συμφωνα παντα με τον Roubini, oι αγορές εξακολουθούν να ανησυχούν για τη φερεγγυότητα ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών, δεδομένου ότι υπάρχουν  «σημαντικα οικονομικα και δημοσινομικά προβλήματα στην ευρωζώνη.  

Οι πρόσφατες ταραχές στην Ελλάδα, ως απάντηση στις φορολογικές περικοπές γέννησαν αμφιβολίες για την ικανότητα ορισμένων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων να επιλύσουν τα προβλήματα αυτά.

«Υπάρχει ένα ερώτημα αν μπορούμε να είμαστε σίγουροι oi κυβέρνησεις  θα είναι αρκετά ισχυρες ώστε να εφαρμόσουν τα μέτρα λιτότητας”, δήλωσε ο Roubini. “Αν αυτά τα πακέτα λιτότητας πρόκειται να εφαρμοστούν τοτε οι αγορές θα σταθεροποιηθούν.”

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε