Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Επιμένει ο Σαμαράς ότι δεν υπογράφει και ο Ρεν ότι χωρίς υπογραφή δεν παίρνουμε την 6η δόση

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Πέντε υπογραφές ζητάει η τρόικα για να εκταμιεύσει την 6η δόση, αλλά από τη Συγγρού ήρθε η απάντηση του Αντώνη Σαμαρά σε οργισμένο ύφος πως εκείνος δεν θα υπογράψει.

Ενδεικτικό του κλίματος αγανάκτησης στα γραφεία της Ν.Δ. για την απαίτηση-εκβιασμό όπως τη χαρακτηρίζουν ήταν ότι το αίτημα για γραπτή διαβεβαίωση ονομάστηκε στους διαδρόμους “πιστοποιητικό μνημονιακών φρονημάτων”.
Οι εταίροι ζητούν τις υπογραφές του νέου πρωθυπουργού και υπουργού οικονομικών, του διοικητή της τράπεζας της Ελλάδας αλλά και των αρχηγών των δυο μεγάλων κομμα΄των που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Ο κ. Σαμαράς σε οργισμένο ύφος αναφέρει πως υπάρχει εθνική αξιοπρέπει και σημειώνει: “Έχω από καιρού και επανειλημμένα εξηγήσει γιατί, προκειμένου να προστατευτούν η ελληνική οικονομία και το ευρώ, έχει γίνει “αναπόφευκτη” η εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου. Τις δηλώσεις αυτές δεν επιτρέπω σε κανέναν να τις θέτει σε αμφιβολία”.
Αστραπιαία ήταν η αντίδραση Όλι Ρεν πως “η μονομερής εξαγγελία για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, διέρρηξε τις σχέσεις εμπιστοσύνης της Ελλάδας με την ευρωζώνη και η εμπιστοσύνη αυτή πρέπει να αποκατασταθεί. Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε ο Όλι Ρεν, οι εταίροι της Ελλάδας στην ευρωζώνη αναμένουν όχι μόνο έγγραφες δεσμεύσεις από την κυβέρνηση συνεργασίας και εθνικής ενότητας, αλλά και εκείνες τις δράσεις που αποτελούν προαπαιτούμενο για την 6η δόση, την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την οριστικοποίηση του δεύτερου προγράμματος και τη συμμετοχή των ιδιωτών. «Είναι ουσιαστικό να αποκατασταθεί το κοινωνικό συμβόλαιο μεταξύ της Ελλάδας και της ευρωζώνης».
Ο “πόλεμος” ανακοινώσεων συνεχίστηκε με την άμεση απάντηση δια του εκπροσώπου της Ν.Δ.
“το ότι η Ευρώπη έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας για τη χώρα εξαιτίας της κυβέρνησης δεν σημαίνει ότι μπορεί να προσβάλλει την εθνική μας αξιοπρέπεια” δήλωσε ο Ι. Μιχελάκης για να πάρει το λόγο ξανά ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν που επέμεινε πως χρειάζεται η υπογραφή όλων και πως χωρίς αυτή δεν θα εκταμιευτεί η 6η δόση.

Διαβάστε επίσης:

Οργή Σαμαρά για την υπογραφή – Ρεν: Θα την βάλεις αλλιώς δεν “έχει” την 6η δόση

Εμπλοκή στην υποψηφιότητα Παπαδήμου λέει το Reuters

Εσωκομματικό πρόβλημα για Σαμαρά η συμμετοχή πολιτικών προσώπων

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε