Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Επιμένει το ΔΝΤ: Καμία συζήτηση για βοήθεια σε Ιταλία, Ισπανία

Δε γίνονται συνομιλίες με Ιταλία και Ισπανία για το ενδεχόμενο δανεισμού τους επανέλαβε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο καθώς οι φήμες πως Ρώμη και Μαδρίτη καταρρέουν, «φουντώνουν»!

Αξιωματούχοι κρατών-μελών της ευρωζώνης είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι η ΕΕ εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει τη βοήθεια του ΔΝΤ για την αντιμετώπιση των κρίσεων χρέους, καθώς οι προσπάθειες να ενισχυθεί το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) αποδεικνύονται ανεπαρκείς και εντείνονται οι ανησυχίες για την δυνατότητα της Ρώμης και της Μαδρίτης να αντεπεξέλθουν στην κρίση χρέους.

“Το ΔΝΤ επιθυμεί να επαναβεβαιώσει ότι δεν υπάρχουν συζητήσεις με τις οταλικές ούτε με τις ισπανικές αρχές σχετικά με οποιασδήποτε μορφής χρηματοδότηση απο το ΔΝΤ”, δήλωσε ο εκπρόσωπός του Τζέρι Ράις.

Νωρίτερα πάντως, πηγές είχαν δηλώσει ότι η Ιταλία βρίσκεται σε “προκαταρκτικές” συνομιλίες με τον διεθνή οικονομικό οργανισμό για το ενδεχόμενο να ζητήσει την στήριξή του από κοινού με ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες και την Ευρωπαϊκή Ένωση διευκρινίζοντας ωστόσο πως δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΝΤ: «Δε συζητάμε να σώσουμε την Ιταλία»

Παγωμάρα στην Ιταλία – Υπερτριπλασιάστηκε το επιτόκιο δανεισμού

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε