Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Λιακάδα 12 Αθήνα Αναλυτικά

Επιμένουν οι Γερμανοί :Αδιανόητο τρίτο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα

Επιμένουν οι Γερμανοί :Αδιανόητο τρίτο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 23.07.2012 | 10:27

- Μετά το Σπίγκελ έρχεται νέο ''χτύπημα'' από τη Σουντόιτσε Τσάιτουνγκ που κάνει λόγο για ''τρύπα'' δισεκατομμυρίων
- Αρνητικός ο Σόιμπλε σε ενδεχόμενο χρονικής παράτασης για τη χώρα μας
- Με εκκωφαντική σιωπή απάντησε ο Σόιμπλε στο ερώτημα για παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη

Απίθανη θεωρεί την έγκριση τρίτου πακέτου βοήθειας για την Ελλάδα η Σουντόιτσε Τσάιτουνγκ επικαλούμενη κυβερνητικούς κύκλους, ενώ αρνητικός σε χρονική παράταση στην Ελλάδα εμφανίζεται ο Σόιμπλε

Μετά το Σπίγκελ και η γερμανική Σουντόιτσε Τσάιτουνγκ (SZ) υποστηρίζει σήμερα ότι οι σημαντικότεροι χρηματοδότες της Ελλάδας, και κυρίως η Γερμανία, δεν είναι πλέον διατεθειμένοι να στηρίξουν περαιτέρω την Ελλάδα, πέραν των όσων έχουν ήδη συμφωνηθεί.

Αυτό ισχύει και για το ΔΝΤ, όπως ισχυρίζεται η SZ , κάτι που έγραψε χθες και το Σπίγκελ.
Η εφημερίδα κάνει λόγο για μια τρύπα δισεκατομμυρίων στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής που αποδίδεται στο γεγονός ότι πάγωσαν όλες οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια των δύο πρόσφατων εκλογικών αναμετρήσεων.

Επιπλέον, οι ανάγκες χρηματοδότησης της Ελλάδας προβλέπεται να αυξηθούν και εξαιτίας του αιτήματος της ελληνικής κυβέρνησης να δοθεί χρονική παράταση για την υλοποίηση των δεσμεύσεων της χώρας.
Σύμφωνα με το χθεσινό δημοσίευμα του Σπίγκελ, το οποίο επικαλείται εκτιμήσεις της τρόικας, μία παράταση στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων θα ανέβαζε το κόστος της βοήθειας για την Ελλάδα σε ένα ποσό από 10 έως και 50 δισ. ευρώ επιπλέον.
Έτσι, τα 130 δισ. που προβλέπει το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας δεν επαρκούν.

Αρνητικός ο Β. Σόιμπλε στο ενδεχόμενο χρονικής παράτασης

Όπως αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη κυβερνητικούς κύκλους του Βερολίνου, είναι αδιανόητο να εμφανιστεί εκ νέου η Α. Μέρκελ ενώπιον του κοινοβουλίου και να ζητήσει την έγκριση και τρίτου πακέτου βοήθειας για την Ελλάδα.
Εάν απεμπλακεί το ΔΝΤ, δεν θα υπάρξει περαιτέρω χρηματοδότηση της Ελλάδας διαμηνύει σήμερα και ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής της ομάδας Μίχαελ Μάιστερ.

Κατά της διάθεσης περισσότερου χρόνου στην Ελλάδα τάσσεται εν τω μεταξύ εμμέσως πλην σαφώς ο Γερμανός υπ. Οικονομικών Σόιμπλε, καλώντας εκ νέου τη χώρα μας να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.
Σε σημερινή του συνέντευξη στην Μπιλντ λέει ότι εάν υπάρχουν καθυστερήσεις η Ελλάδα θα πρέπει να τις καλύψει.
Ο κ. Σόιμπλε δεν θέλησε να κάνει εκτιμήσεις ή προβλέψεις για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, λέγοντας ότι δεν θέλει να προκαταλάβει την έκθεση της τρόικας.
Όταν θα είναι έτοιμη, θα συνέλθει, όπως λέει, το Γιούρογκρουπ.

Πηγή Deutsche Welle

Διαβάστε επίσης : Ρέσλερ: Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δε μας τρομάζει πια

Διαβάστε επίσης :   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook