Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Επισπεύδεται το φορολογικό με τους φόρους των ακινήτων και το "τσεκούρι" στα μπλοκάκια

Επισπεύδεται το φορολογικό με τους φόρους των ακινήτων και το `τσεκούρι` στα μπλοκάκια
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 12.10.2012 | 17:43

Επισπεύδονται οι διαδικασίες για την κατάθεση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, οι διατάξεις του οποίου προβλέπεται να ισχύσουν από τα εισοδήματα του 2013.

Οι αλλαγές που θα προβλέπει το νέο φορολογικό συζητήθηκαν σήμερα σε σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Ο στόχος της κυβέρνησης είναι ο νέος νόμος να ψηφισθεί τον Δεκέμβριο στη Βουλή.

Στα σενάρια που εξετάζονται για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών είναι είτε η θέσπιση ενός ενιαίου φορολογικού συντελεστή 35% είτε η θέσπιση κλίμακας με περισσότερους φορολογικούς συντελεστές.

Σημειώνεται ότι στο νέο νομοσχέδιο θα προβλέπεται η κατάργηση του αφορολόγητου των 5.000 ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ τα μπλοκάκια θα εξακολουθήσουν να φορολογούνται με την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος.

Στο νέο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνεται και ο ενιαίος φόρος ακινήτων που θα αντικαταστήσει τον φόρο ακίνητης περιουσίας, το ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων χώρων και τους υπόλοιπους φόρους που επιβαρύνουν σήμερα τα ακίνητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο