Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Επιστολή Παπαδήμου προς Μπαρόζο: «Κορυφαία προτεραιότητα η αλλαγή του κράτους»

Επιστολή Παπαδήμου προς Μπαρόζο: «Κορυφαία προτεραιότητα η αλλαγή του κράτους»

Η μεταρρύθμιση του κράτους, η μείωση της ανεργίας, οι υποδομές και η απορρόφηση των κονδυλίων είναι οι κορυφαίες προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Αυτό είναι το κεντρικό «μήνυμα» της επιστολής του Έλληνα πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, το περιερχόμενο της οποίας δόθηκε την Τετάρτη στη δημοσιότητα.

Ο κ. Παπαδήμος αναλύει στον επικεφαλής της Κομισιόν όλα όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα σε τομείς «κλειδιά» όπως η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η προώθηση μεγάλων προγραμμάτων υποδομών, η μείωση της ανεργίας στους νέους, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι πολιτικές στον τομέα της ενέργειας, η απορρόφηση και η αποτελεσματικότητα των δομικών κονδυλίων της ΕΕ.

«Η μακροχρόνια δομική αδυναμία της δημόσιας διοίκησης και ευρύτερα του κυβερνητικού τομέα υπήρξε πηγή κακής διανομής πόρων, μειωμένης αποτελεσματικότητας στην εφαρμογή των πολιτικών, εμποδίων στην επιχειρηματικότητα του ιδιωτικού τομέα και πραγματική (πηγή) κοινωνικής αδικίας.

Γι’ αυτό τον λόγο η κρατική μεταρρύθμιση συνιστά κορυφαία προτεραιότητα και βασικό στοιχείο του δεύτερου προγράμματος οικονομικής προσαρμογής με στρατηγική έμφαση σε τομείς όπως: φορολογική πολιτική και μεταρρύθμιση στην εισπρακτική διαχείριση, κτηματολόγιο, ρυθμιστική και δικαστική μεταρρύθμιση, αναδιάρθρωση της δημόσιας και τοπικής διοίκησης και την εγκαθίδρυση μιας σταθερής, διυπουργικής συντονιστικής δομής υπό το Πρωθυπουργικό Γραφείο», αναφέρει η επιστολή Παπαδήμου.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός εκφράζει επίσης την εκτίμηση της ελληνικής κυβέρνησης για την «συνεχή και πολύπλευρη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την Ελλάδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα είπαν για την ανάπτυξη Παπαδήμος-Μπαρόζο

“Τσεκούρι” 15% στους μισθούς θέλει η Κομισιόν

Μήνυμα του Λ. Παπαδήμου για τις εκλογές στις 6 Μαΐου: “Μπροστά στον κίνδυνο μπορούμε να συνεργαζόμαστε”

Παπαδήμος: “Στις 6 Μαϊου οι εκλογές – Διάλυση της Βουλής δεν σημαίνει και διάλυση της κυβέρνησης”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε