Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Επιστολή του ΕΒΕΑ στον πρωθυπουργό: Συμψηφίστε με χρέη τον ΦΠΑ

Ο πρέοδρος του ΕΒΕΑ κ. Μίχαλος ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο πρέοδρος του ΕΒΕΑ κ. Μίχαλος ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού, ώστε να μην ισχύσει η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών

για νέα παράταση έως 30 Σεπτεμβρίου 2010 για την επιστροφή Φ.Π.Α. στις επιχειρήσεις, ζήτησε ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Α., κ. Κ. Μίχαλος, με επιστολή του.
Προτείνει το συμψηφισμό των οφειλών του Δημοσίου από επιστροφές Φ.Π.Α. προς τις επιχειρήσεις, με τις φορολογικές και άλλες υποχρεώσεις που τυχόν έχουν. Στην επιστολή αναφέρει:

    «Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

    Αναγκάζομαι να απευθυνθώ προσωπικά σε εσάς, προκειμένου να ζητήσω την παρέμβασή σας, για ένα μείζονος σημασίας ζήτημα που αφορά στην επιβίωση δεκάδων χιλιάδων επιχειρήσεων, οι οποίες δραστηριοποιούνται κυρίως στον εξαγωγικό τομέα.

    Πρόκειται για τη νέα απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, η οποία προβλέπει νέα παράταση έως 30 Σεπτεμβρίου 2010, για την επιστροφή Φ.Π.Α. στις επιχειρήσεις, που δικαιούνται επιστροφή, ακόμη και όταν έχει ολοκληρωθεί πλήρως ο απαιτούμενος φορολογικός έλεγχος.

    Η πρακτική αυτή, σε μια εποχή ανύπαρκτης ρευστότητας, είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις στα πρόθυρα της πτώχευσης, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζομένους τους και για τις τοπικές κοινωνίες στις οποίες λειτουργούν.

    Ως ΕΒΕΑ έχουμε ήδη θέσει το πρόβλημα με δύο επιστολές μας προς το Υπουργείο Οικονομικών, στις 22 Φεβρουαρίου 2010 και στις 5 Μαρτίου 2010, χωρίς να υπάρξει καμιά ανταπόκριση. Για το λόγο αυτό θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω με την επιστολή μου αυτή, την πρόταση του Επιμελητηρίου μας, για συμψηφισμό των οφειλών του Δημοσίου από επιστροφές Φ.Π.Α. προς τις επιχειρήσεις, με τις φορολογικές και άλλες υποχρεώσεις που τυχόν έχουν.

    Εάν δεν δοθεί άμεσα, έστω και αυτή η μικρή ανάσα στις επιχειρήσεις, πολύ φοβούμαστε ότι οι εξελίξεις στους επόμενους μήνες θα είναι δραματικές, και επειδή όπως καταλαβαίνετε τα προβλήματα του επιχειρηματικού κόσμου και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας, δεν εξαντλούνται στο παραπάνω αίτημά μας και με δεδομένο ότι τα νέα μέτρα θα οδηγήσουν στη διάλυση της κοινωνικής συνοχής, ζητούμε επειγόντως συνάντηση μαζί σας, προκειμένου να σας θέσουμε τις θέσεις και απόψεις του μεγαλύτερου Επιμελητηρίου της χώρας, συμβάλλοντας και εμείς στην εθνική προσπάθεια για έξοδο από την κρίση.

    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας και αναμένω τη θετική ανταπόκρισή σας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : Το κράτος καθυστερεί σκοπίμως την επιστροφή του ΦΠΑ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε