Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 40 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Επιστροφή χρημάτων για λανθασμένες πληρωμές τέλους κτηματογράφησης

Επιστροφή χρημάτων για λανθασμένες πληρωμές τέλους κτηματογράφησης
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 03.02.2010 | 17:21
Πρώτη δημοσίευση: 03.02.2010 | 17:21

Οι αιτήσεις επιστροφής τέλους κτηματογράφησης ανέρχονται σε 79.500.

Επιστρέφονται ήδη στους ιδιοκτήτες τα λανθασμένα ποσά που πλήρωσαν ως τέλη για τα δικαιώματα που δήλωσαν κατά την κτηματογράφηση των 107 περιοχών και οι οποίοι έχουν υποβάλει αίτηση επιστροφής τέλους κτηματογράφησης. 

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι αιτήσεις επιστροφής τέλους κτηματογράφησης συνολικά ανήλθαν σε 79.500 και από αυτές έχει ήδη καταβληθεί το 40%. Για τις υπόλοιπες έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ταυτοποίησης και βεβαίωσης οφειλής και έχει δρομολογηθεί η διαδικασία καταβολής μέσω των τραπεζών. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας εκτιμάται γύρω στα τέλη Απριλίου.

Συγκεκριμένα, μετά το τέλος της περιόδου υποβολής δηλώσεων η Κτηματολόγιο ΑΕ διενήργησε έλεγχο στη βάση δεδομένων, βεβαιώθηκαν οι λανθασμένες πληρωμές και το ακριβές ύψος της διαφοράς και τα αντίστοιχα ποσά καταβάλλονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν υποδείξει οι δικαιούχοι. 

Κατά την παραπάνω διαδικασία διαπιστώθηκαν εκτεταμένα λάθη στους τραπεζικούς λογαριασμούς που δηλώθηκαν από πολλούς δικαιούχους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξοφληθούν από τις αντίστοιχες τράπεζες. Για τις περιπτώσεις αυτές έχει επιλεχθεί ως ασφαλέστερη και ταχύτερη λύση η ενημέρωση των δικαιούχων με ατομικές ειδοποιήσεις, που θα αποσταλούν ταχυδρομικά στις διευθύνσεις που έχουν δηλωθεί. Με τις ατομικές ειδοποιήσεις θα μπορούν να εισπράξουν από οποιοδήποτε υποκατάστημα της τράπεζας που υποδεικνύεται στην ειδοποίηση, το ποσό που τους έχει βεβαιωθεί. 

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι για την είσπραξη του ποσού, εκτός από την ατομική ειδοποίηση, απαραίτητη θα είναι η αστυνομική ταυτότητα και οποιοδήποτε έγγραφο αποδεικνύει τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) του δικαιούχου.
   Διαδώστε αυτό το άρθρο