Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Επιταχύνονται οι εξελίξεις – Ο Τρισέ βάζει το μαχαίρι στο λαιμό – Απειλεί την Ευρώπη πως θα αφήσει την Ελλάδα χωρίς χρήματα

– ”Εάν η Ελλάδα χρεοκοπήσει δεν θα γίνονται αποδεκτά τα ομόλογα της ως ενέχυρο από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα”
– ”Η ΕΚΤ τέλος. Πάρτε μέτρα αλλιώς το ντόμινο χρεοκοπίας από σενάριο θα γίνει πραγματικότητα”
– Η Μέρκελ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΕΙ ελληνικό haircut και ΖΗΤΑΕΙ την τιμωρία μας μέσω αλλαγής των ευρωπαικών συνθηκών
– Η χώρα μας στο επίκεντρο των συζητήσεων της G20, δηλαδή των εκπροσώπων από τις 20 κυρίαρχες χώρες του πλανήτη
– Πρόεδρος Τράπεζας Πειραιώς:”Ανούσιο για το χρέος, καταστροφικό για τη χώρα τυχόν ”κούρεμα” πάνω από 21% 

Πολύ απλά ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΚΤ ΕΚΒΙΑΖΕΙ με ντόμινο χρεοκοπίας την Ευρώπη ώστε να πάρει μέτρα σωτηρίας για την Ελλάδα.Τους λέει-εκβιάζει πως θα κόψει την ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες και τότε ο σώζων εαυτό σωθήτω!

Προσέξτε τα λόγια του:” Αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει η ΕΚΤ δεν θα είναι σε θέση πλέον να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως εγγύηση για τη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών. Σε μια τέτοια περίπτωση, οι άλλες κυβερνήσεις της Ευρωζώνης θα πρέπει να στηρίξουν το χρηματοοικονομικό σύστημα για να αποτρέψουν μια οικονομική καταστροφή”.

Δηλαδή ο Τρισέ προειδοποιεί-απειλεί τους ευρωπαίους ηγέτες να ”ξυπνήσουν” και να πάρουν μέτρα και να μην ρίχνουν πια το ”μπαλάκι” στην ΕΚΤ γιατί ότι ήταν να κάνει το έκανε :”η ΕΚΤ έχει εξαντλήσει όλα τα μέσα στην περίπτωση της ελληνικής κρίσης χρέους, η οποία είναι μια «ξεχωριστή περίπτωση δεδομένων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Πλέον η ευθύνη περνά στις κυβερνήσεις των χωρών της ζώνης του ευρώ”.

Η Μέρκελ προαναγγέλει haircut και οι γερμανοί τραπεζίτες προετοιμάζονται

Η Γερμανίδα Καγκελάριος προαναγγέλλει την επερχόμενη ελληνική συντεταγμένη χρεοκοπία με αναδιάρθρωση του χρέους σε σημερινές της δηλώσεις :”’ Ένα υποθετικό ελληνικό haircut, θα γίνει με προσοχή μόνο για να αποφύγουμε τα χειρότερα”.
Μετά από τις δηλώσεις Μέρκελ εξηγείται καλύτερα το γιατί γερμανοί τραπεζίτες διαρρέουν πως προετοιμάζουν τις τράπεζες τους για ελληνικό ”κούρεμα” εως και 60%.

Όμως η Γερμανίδα καγκελάριος ζητάει ξανά την αλλαγή των ευρωπαικών συνθηκών, με πρόβλεψη τιμωρίας κρατών που είναι ”απείθαρχα” στα δημοσιονομικά τους, βλέπε Ελλάδα δηλαδή.

Σύμφωνα με την Μέρκελ ”δεν μπορεί να υπάρξει μία γρήγορη και ριζική λύση για την κρίση μέσα σε ένα βράδυ και τα ευρωομόλογα δεν αποτελούν μαγική λύση και δεν μπορούν να υιοθετηθούν υπό τις παρούσες συνθήκες”.

Μ.Σάλλας : Γιατί δεν πρέπει να γίνει ”κούρεμα” πάνω από 21% – Λυπηρό που υποστηρίζουν το αντίθετο κάποιοι που θα έπρεπε να καταλαβαίνουν!

Ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς όχι μόνο υποστηρίζει πως δεν πρέπει να γίνει haircut  πάνω από 21%, αλλά ρίχνει ευθείες βολές κατά όσων ζητούν το αντίθετο, αποδίδοντας τους ουσιαστικά ανεπίτρεπτη άγνοια.

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση του.

Αυτοί που υποστηρίζουν το μεγάλο «κούρεμα» των Ελληνικών Ομολόγων, δηλαδή το πάνω από 21%, χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Στην πρώτη ανήκουν εκείνοι που δεν έχουν να χάσουν τίποτα, ούτε από την κατάρρευση της Ελλάδας και φυσικά ούτε από τα χαρτοφυλάκια τους. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν αυτοί που δεν έχουν καταλάβει τίποτα από τις συνέπειες αυτής της ενέργειας και το πιθανότερο ούτε καν περί ποίου «κουρέματος» πρόκειται. Το λυπηρό είναι ότι σε αυτούς περιλαμβάνονται και άνθρωποι που οφείλουν να καταλαβαίνουν.

Με βάση τις συμμετοχές που εκτιμάται ότι δηλώθηκαν για το εθελοντικό PSI της 21ης Ιουλίου, εάν δεχτούμε ότι αντί για το 21% «κούρεμα» που προέβλεπε η απόφαση αυτή, τώρα το εθελοντικό «κούρεμα» θα φθάσει στο 50%, τότε οδηγούμαστε σε μία επιπλέον μείωση του Ελληνικού Δημοσίου Χρέους ουσιαστικά κατά 20 έως 25 δισεκ. ευρώ περίπου, σε παρούσες αξίες, και όχι κατά 180 δισεκ. ευρώ, που πολλοί, είτε από αφέλεια είτε από ελλιπή ενημέρωση, πιστεύουν. Το όφελος δηλαδή θα ήταν περίπου 20 – 25 δισεκ. ευρώ, το οποίο, όμως, κατά το μεγαλύτερο μέρος, η Ελλάδα θα είναι αναγκασμένη και πάλι να το ξαναδανειστεί από τις ευρωπαϊκές χώρες και το Δ.Ν.Τ., προκειμένου να ενισχύσει τα Ασφαλιστικά Ταμεία και να επανακεφαλαιοποιήσει τις τράπεζες.

Μιλάμε δηλαδή, στο τέλος της ημέρας, για ένα όφελος της τάξης των 10 ή 15 δισεκ. ευρώ, από ένα σύνολο χρέους 360 δισεκ. ευρώ! Δυστυχώς, δεν έχει γίνει αντιληπτό ότι στο προτεινόμενο από διαφόρους «κούρεμα» μέσω του PSI , εξαιρούνται τα Ομόλογα της ECB, περίπου € 60 δις ονομαστικής αξίας, τα δάνεια της Τρόϊκα, ύψους € 65 δις, άλλα δάνεια που έχει συνάψει το Ελληνικό Δημόσιο περίπου 20 δις, τα Έντοκα Γραμμάτια του Ελληνικού Δημοσίου 15 δισ, Ομόλογα λήξης μετά το 2020 άλλα 40 – 45 δις, άλλες υποχρεώσεις προς προμηθευτές κλπ του Ελληνικού Δημοσίου και ασφαλώς εκείνους στο Εξωτερικό οι οποίοι και δεν προσήλθαν ούτε στο «κούρεμα» του 21% στο PSI του Ιουλίου.

Επίσης, θα πρέπει να γίνει αντιληπτό, ότι αυτοί που δήλωσαν συμμετοχή για την συγκεκριμένη περίοδο λήξης Ομολόγων στο PSI του Ιουλίου, ήταν σχεδόν πάνω από 50% Ελληνικές Τράπεζες, Ασφαλιστικές Εταιρίες και Ελληνικά Ασφαλιστικά Ταμεία. Δηλαδή, όλη η ιστορία αφορά κυρίως το Ελληνικό Ασφαλιστικό και Τραπεζικό Σύστημα, για τα οποία το Ελληνικό Δημόσιο θα πρέπει να ξαναδανειστεί για να καλύψει τις ανάγκες που δημιουργούνται εξαιτίας αυτής της αύξησης «κουρέματος».

Έτσι, θα έχουμε το φαινόμενο, το Ελληνικό Δημόσιο να αποδέχεται να διαγράψουν τα Ελληνικά Ιδρύματα, χρέος που θα τα οδηγήσει σε μείωση των αποθεματικών ή της κεφαλαιακής τους επάρκειας, για να δανειστεί στη συνέχεια και πάλι το Κράτος από Διεθνείς Οργανισμούς, με ό,τι αυτό σημαίνει πολιτικά και οικονομικά, για να επανακεφαλαιοποιήσει τις Τράπεζες και να καλύψει τα Ταμεία.

Συνέπεια όλων αυτών είναι η χώρα να καταρρακώνεται διεθνώς, να της ασκούν ακόμη περισσότερες πιέσεις, να δημιουργείται κίνδυνος μόλυνσης ολόκληρου του Ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού συστήματος, όπως άλλωστε υποστηρίζει και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ασφαλώς να διαλύεται για πολλά χρόνια το Ελληνικό Χρηματιστήριο, το οποίο έχει υποστεί ήδη δεκάδες δις ζημία από την όλη συζήτηση.

Η ελληνική οικονομία κυριαρχεί στις συζητήσεις των ισχυρών του πλανήτη

Η λέξη Ελλάδα αναμένεται να επαναληφθεί αμέτρητες φορές στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων που θα έχουν σήμερα και αύριο στο Παρίσι οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες των 20 μεγαλύτερων χωρών του πλανήτη, γνωστού ως G20.

Διότι όλοι μοιράζονται τον ίδιο εφιάλτη.Να ”σκάσει”-χρεοκοπήσει η χώρα μας την ώρα που είναι στο ”φόρτε” της η ευρωπαική κρίση χρέους.Τότε αυτομάτως η επιστροφή στην ανάπτυξη για την Αμερική και για τις αναδυόμενες οικονομίες θα γίνει μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

Τρανότερη απόδειξη είναι ο χορός των υποβαθμίσεων που ξέφυγε πια από τα δικά μας σύνορα και ”ζαλίζει” μεγάλες χώρες και τράπεζες.



Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε