Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Επιτέλους σωθήκαμε! Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ εύχεται να μην περικοπούν άλλο μισθοί, συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Αν δεν ήταν ορθές οι παρατηρήσεις που κάνουν ξένοι αξιωματούχοι για την Ελλάδα θα είχαν πολύ μεγάλη πλάκα.

Αλλά και έτσι πάλι πλάκα έχουν. Να, για παράδειγμα ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στις συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη, επαναλάμβανε το χιλιοειπωμένο και πασίγνωστο σε κάθε Ελληνα πολίτη, πως οι πολιτικές και οικονομικές ελίτ που είχαν τον έλεγχο της χώρας όλα τα προηγούμενα χρόνια έφτασαν την Ελλάδα σε αυτό το σημείο.
Δεν λέω χρήσιμη η επισήμανση του Γερμανού στη λογική του ¨μάζευε κι΄ ας είναι και ρόγες¨, όμως δεν είδα να κάνει και κάτι χειροπιαστό.
Μάλιστα, η επόμενη επισήμανση θα μπορούσε να εκληφθεί και ως …δούλεμα, αφού την ώρα που έρρεε αίμα στα ΑΤΜ από τις συντάξεις, είπε ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να προχωρήσει σε άλλες περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες.
Ας δεχθούμε ότι είναι ειλικρινής και σωστός ο Ζίγκμαρ. Πολύ σωστός μάλιστα. Ομως, Ζίγκμαρ μην μένεις στα λόγια. Αντικαγκελάριος είσαι. Σήκωσε το τηλέφωνο και ζήτα από τη Μέρκελ και το Σόιμπλε να μπει τέλος. Κι΄αν σου πουν όχι, εκβίασε τους με παραίτηση.
Πώς, τί είπατε; Τρελάθηκε ο Κάλχας. Οχι ρε παιδιά μην είστε άδικοι. Ο Ζίγκμαρ είναι …σοσιαλδημοκράτης, δεν είναι σαν το Σόιμπλε…
 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε