Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Θετική εισήγηση για την εξαγορά Μαρινόπουλου από τον Σκλαβενίτη

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Θετική εισήγηση για την εξαγορά Μαρινόπουλου από τον Σκλαβενίτη

Θετική είναι η εισήγηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την εξαγορά της Μαρινόπουλος από τον Σκλαβενίτη.

Η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα συνεδριάσει στις 26 Ιανουαρίου για να εξετάσει και να επικυρώσει την εξαγορά. Στην σχετική ανακοίνωσή τονίζεται ότι:

Η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα συνεδριάσει την Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017, για να εξετάσει – κατόπιν σχετικής εισήγησης – τη γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση που αφορά στην απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου από την εταιρία «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» (1) σε τμήμα του ενεργητικού και του παθητικού των εταιριών α) «ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ», β) «ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΞΥΝΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», γ) «EXPRESS M ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και δ) «ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΠΕΙΡΑΙΚΟΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», καθώς και (2) στις εταιρίες α) «ΜΑΡΚΕΤΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ», β) «ΠΑΛΑΜΑΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΕΙΔΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ-ΕΞΑΓΩΓΕΣ», γ) «ΚΡΟΝΟΣ Ν. ΚΑΡΑΚΙΤΣΟΣ Α.Ε.Β.Ε», δ) «ΖΕΥΞΗ-ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» και ε) GUEDO HOLDING Ltd. Η γνωστοποιηθείσα πράξη, η οποία αφορά στην απόκτηση συνολικά 383 καταστημάτων λιανικής πώλησης ειδών σούπερ μάρκετ του ομίλου ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ από τον όμιλο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, πραγματοποιείται δυνάμει των από 28.9.2016 αντίστοιχων Συμφωνιών Εξυγίανσης κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 106β και 106θ του ν. 3588/2007 (Πτωχευτικός Κώδικας).
Σύμφωνα με την εισήγηση, προτείνεται η έγκριση της γνωστοποιηθείσας συγκέντρωσης, με δεδομένο ότι η εξαγοράζουσα ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ανέλαβε δεσμεύσεις διαρθρωτικού και συμπεριφορικού χαρακτήρα (διορθωτικά μέτρα) που επιλύουν ορισμένες ανησυχίες της υπηρεσίας ως προς το συμβατό της σκοπούμενης πράξης με την ομαλή λειτουργία επιμέρους επηρεαζόμενων αγορών. Συγκεκριμένα, η εξαγοράζουσα ανέλαβε ως δέσμευση για την έγκριση της συγκέντρωσης:
(1) την εκποίηση είκοσι δύο (22) καταστημάτων στους νομούς Αττικής, Λασιθίου και Ηρακλείου, όπου εμφανίζεται οριζόντια αλληλεπικάλυψη δραστηριοτήτων μεταξύ των δύο ομίλων και συγκριτικά υψηλό αθροιστικό μερίδιο αγοράς σε τοπικό επίπεδο, καθώς και
(2) τη διατήρηση συγκεκριμένων προμηθευτών, είτε κοινών, είτε τοπικών του ομίλου ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, για χρονική περίοδο τριών (3) ετών, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
Υπενθυμίζεται σχετικά ότι η εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της αποδεικτικής διαδικασίας και τις απόψεις των εμπλεκομένων μερών.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε