Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Έρχεται νεα περαίωση!

Έρχεται νεα περαίωση!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 12.11.2012 | 09:16

Σύμφωνα με εγκύκλιο που αναμένεται να εκδώσει το υπουργείο Οικονομικών τις επόμενες ημέρες θα παρατείνονται οι προθεσμίες παραγραφής του δικαιώματος του Δημοσίου για κοινοποίηση φύλλων ελέγχου ή πράξεων επιβολής φόρων τελών και εισφορών που λήγουν στις 31-12-2012 (χρήσεις 2001, 2002, 2003, 2004, 2005 και 2006) μέχρι και την 31-12-2013.

Με άλλα λόγια, το Δημόσιο αφενός κρατά ανοικτές προς έλεγχο πλήθος υποθέσεων αφετέρου αναμένεται να καλέσει επιχειρηματίες και επιτηδευματίες να προχωρήσουν σε εκούσια διευθέτηση των φορολογικών διαφορών.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι φορολογικές διαφορές θα επιλύονται μέσω μιας «εναλλακτικής περαίωσης». Κατά την νέα αυτή διαδικασία θα μεσολαβεί ένας υποτυπώδης έλεγχος και δεν θα κλείνει η υπόθεση αυτομάτως με την υπαγωγή του ενδιαφερομένου στην ρύθμιση.

Όλα αυτά προκύπτουν από τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που ψηφίσθηκε την προηγούμενη Τετάρτη.

Σύμφωνα με αυτές, παρατείνεται ο χρόνος παραγραφής για την πραγματοποίηση ελέγχων και την κοινοποίηση των οικείων πράξεων της φορολογικής αρχής σε πάσης φύσεως εκκρεμείς υποθέσεις, νομικών και φυσικών προσώπων. Η παράταση αυτή που κρίνεται αναγκαία λόγω αντικειμενικής δυσχέρειας ελέγχου των υποθέσεων των παραγραφόμενων χρήσεων μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2012 ανοίγει το δρόμο για νέα περαίωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

"Σαφάρι εφοριακών" για ελέγχους- εξπρές - Νέα ρύθμιση για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών και πρόσθετων φόρων

 

Έρχεται νέα περαίωση – εξπρές για όλους


    Διαδώστε αυτό το άρθρο