Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Έρχεται το φορολογικό Νο 2

Έρχεται το φορολογικό Νο 2

Το φορολογικό νομοσχέδιο έχει προγραμματιστεί να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής την Κυριακή του Θωμά.

Την απόφαση της Κυβέρνησης να ανοίξει όλα τα μέτωπα και μέχρι το καλοκαίρι να έχει προχωρήσει «αταλάντευτα» στην υλοποίηση μεταρρυθμίσεων που θα αλλάξουν την εικόνα της χώρας, μετέφερε στην εθνική αντιπροσωπεία  ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.  Παράλληλα και πριν ακόμη ψηφιστεί το παρόν νομοσχέδιο ανακοίνωσε πως σύντομα θα ακολουθήσει και φορολογικό – Νο 2!

 «Η φιλοδοξία μας είναι μέχρι το καλοκαίρι να έχει ολοκληρωθεί ένα μεγάλο πλέγμα αλλαγών και να έχουμε έτσι ένα νέο τοπίο στην οικονομία της χώρας. Ανοίγουμε ταυτόχρονα πολλά μέτωπα που αλλάξουν ριζικά την εικόνα της χώρας και παίρνουμε την ευθύνη των αποφάσεων που θα αλλάξουν την πορεία της χώρας» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών στην Επιτροπή Οικονομικών & Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, όπου ξεκίνησε σήμερα η συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου. 

Παράλληλα ο  κ. Παπακωνσταντίνου ανακοίνωσε πως ακολουθεί και φορολογικό νομοσχέδιο Νο2!. «Είναι σε εξέλιξη μια σειρά δράσεων που ακολουθούν αυτό το νομοσχέδιο, όπως η περαιτέρω απλοποίηση, η αναμόρφωση των υπηρεσιών, η κωδικοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας και η κατάργηση των βιβλίων. Θα φέρουμε ένα νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κωδικοποιεί τις υπόλοιπες διαστάσεις που δεν περιλαμβάνει αυτό το νομοσχέδιο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών.   

Αναφερόμενος στην έκδοση του 7ετούς κοινοπρακτικού ομολόγου του ελληνικού δημοσίου ο κ. Παπακωνσταντίνου μίλησε για μια «επιτυχή διαδικασία» αλλά, όπως είπε, δεν θα σχολιάσει περαιτέρω γιατί η διαδικασία δανεισμού είναι σε εξέλιξη… 

Παράλληλα επανέλαβε πως η Ελλάδα θα τα καταφέρει μόνη της και δεν θα χρειαστεί να αξιοποιήσει τον μηχανισμό προστασίας της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ., τονίζοντας χαρακτηριστικά πως οι πρόσφατες αποφάσεις στην Ε.Ε. «μας δίνουν μόνο ανάσα και όχι λύσεις για το οικονομική μας πρόβλημα». Όσον αφορά στο υπό συζήτηση φορολογικό νομοσχέδιο ο κ. Παπακωνσταντίνου το χαρακτήρισε «εμπροσθοβαρές» και μίλησε για αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης και αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.  

Πυρά στην Κυβέρνηση για τη νομοθετική της πρωτοβουλία εξαπέλυσαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. 

Για καταστροφική καθυστέρηση στη λήψη μέτρων έκανε λόγο ο εισηγητής της Ν.Δ. Θ. Καράογλου προσθέτοντας πως το φορολογικό ν/σ καταρρακώνει την ψυχολογία στην αγορά με κίνδυνο να τη στεγνώσει και κατηγόρησε την κυβέρνηση για φορολογική επιδρομή κατά της μικρομεσαίας ιδιοκτησίας. 

Εργαλείο στα χέρια των συμφερόντων για να κερδίζουν οι δυνάμεις του κεφαλαίου εις βάρος του απλού λαού χαρακτήρισε το φορολογικό νομοσχέδιο ο Άγγελος Τζέκης από το ΚΚΕ…  Δεν ικανοποιείται το κοινό περί δικαίου αίσθημα δήλωσε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Ηλίας Πολατίδης αναφέροντας ότι όχι μόνο δεν εξασφαλίζει έσοδα αλλά παγώνει και την αγορά, ενώ ο Δημήτρης Παπαδημούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε να φορολογηθούν τα κέρδη των Τραπεζών και έκανε λόγο για αδικαιολόγητες υποχωρήσεις στην εκκλησία.   

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε