Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Έρχονται αλλαγές στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού

Έρχονται αλλαγές στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού

Εξειδίκευσε ότι θα υπάρξει μια μικρή αύξηση της εισφοράς όπως και μια μικρή στοχευμένη μείωση οριακά – με βάση ένα χρονοδιάγραμμα – του μερίσματος.

Οι πρώτες αλλαγές που θα επιφέρει η κυβέρνηση στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού και στη λειτουργία του μερίσματος θα ανακοινωθούν άμεσα ενημέρωσε την Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π. Μπεγλίτης.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Θ. Πλεύρη, ο κ. Μπεγλίτης είπε πως αν δεν γίνει παρέμβαση με γενναίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, το 2011 το Μετοχικό Ταμείο Στρατού δεν θα είναι σε θέση να δώσει μέρισμα στους 58.000 συνταξιούχους – μέλη του και δήλωσε αποφασισμένος οι αλλαγές αυτές να προχωρήσουν.

Εξειδίκευσε ότι θα υπάρξει μια μικρή αύξηση της εισφοράς όπως και μια μικρή στοχευμένη μείωση οριακά – με βάση ένα χρονοδιάγραμμα – του μερίσματος όπως και ρύθμιση του χρέους των 152 εκ. ευρώ του Ταμείου προς το υπουργείο Οικονομικών. (Αυτή τη στιγμή καταγράφεται χρέος του Μετοχικού Ταμείου Στρατού 340 εκ. ευρώ, τα 152 εκ. ευρώ εκ των οποίων προς το υπουργείο Οικονομικών και τα υπόλοιπα σε άλλες υπηρεσίες).

«Δεν θα μείνουμε αδρανείς. Θα υπάρξει παρέμβαση ώστε το Ταμείο να δίνει μέρισμα, όχι για να μηδενίσουμε την δυνατότητα παροχής μερίσματος, αλλά για να μπορέσει μέσα από τον εξορθολογισμό της λειτουργίας του να έχει ισχυρή βιωσιμότητα έτσι ώστε στη συνέχεια να προχωρήσουμε στην πιο σημαντική μεταρρύθμιση που είναι η ενοποίηση των τριών μετοχικών ταμείων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων» τόνισε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Κατέληξε αναφέροντας πως αυτό θα γίνει με την βασική προϋπόθεση ότι θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της εξυγίανσης του Ταμείου.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε