Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Έρχονται μεγάλες αλλαγές στο Χρηματιστήριο

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου ανακοίνωσε ότι ξεκινά διαβούλευση για την τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας του με στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του και την ενίσχυση της εμπορευσιμότητας των μετοχών.
 

Οι σημαντικότερες αλλαγές, σύμφωνα με το Euro2day θα είναι :
 
– Κατάργηση των κατηγοριών Μεγάλης, Μεσαίας και Μικρής Κεφαλαιοποίησης και αντικατάστασή τους από μια ενιαία αγορά της οποίας κριτήριο θα παραμείνει η διασπορά. Το ύψος της ελάχιστης απαιτούμενης διασποράς για παραμονή στην ενιαία κατηγορία προτείνεται να είναι το 20%.
 
– Αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE. Στο κείμενο διαβούλευσης προτείνεται η μετατροπή των τριών βασικών FTSE/XA δεικτών σε FTSE/ASE Βιg Cap, o oποίος θα απαρτίζεται από 25 τίτλους, FTSE/ASE Medium Cap, ο οποίος θα απαρτίζεται από 20 τίτλους και FTSE/ASE Small Cap που θα απαρτίζεται από 15 τίτλους.Το Χ. Α προανήγγειλε ήδη την διεύρυνση του αριθμού μετοχών του FTSE 20 και την μετατροπή του σε FTSE Big Cap με ταυτόχρονη μείωση του αριθμού των μετοχών των FTSE 40 και FTSE 80.
 
– Η υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου διαπραγμάτευσης, προσαρμοσμένου στο νέο μοντέλο αγοράς.
 
– Ρυθμίσεις για την εισαγωγή συγκεκριμένων διατάξεων για τη διαγραφή εταιριών από το ΧΑ και τον επαναπροσδιορισμό ορισμένων προϋποθέσεων ένταξης στις Ειδικές Κατηγορίες Διαπραγμάτευσης.
 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε