Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Έρχονται μειώσεις μισθών στον ΟΤΕ;

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 20.03.2012 | 12:17
Πρώτη δημοσίευση: 20.03.2012 | 12:17

Εν μέσω αντίξοων οικονομικών συνθηκών και προκειμένου να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά του ο Οργανισμός, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Μιχάλης Τσαμάζ στο Reuters

θα ξεκινήσει εντός διμήνου ή τριμήνου συνομιλίες με τους εργαζομένους με στόχο την περικοπή επιδομάτων και ωριμάνσεων.
Ο κ. Τσαμάζ πάντως διαβεβαίωσε ότι η εταιρεία θα σεβαστεί τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας που συμφώνησε πέρυσι τον Σεπτέμβριο.
“Έχουμε τη συμφωνία με την Ομοσπονδία. Μέλημά μας είναι να τη διατηρήσουμε και πάνω σε αυτή να καταφέρουμε να μειώσουμε το κόστος ακόμη περισσότερο. Δε θέλουμε να χαλάσουμε τη συμφωνία γιατί διασφαλίζει θέσεις εργασίας. Υπάρχουν μερικά πράγματα που μας τα επιβάλλει πια ο νόμος, π.χ. το πάγωμα των ωριμάνσεων”, είπε ο κ. Τσαμάζ.

Στόχος του ομίλου είναι να περικόψει το εργασιακό κόστος στη σταθερή τηλεφωνία Ελλάδας, σε βάθος τριετίας-τετραετίας, στο 22-23% των εσόδων, από 35% που είναι τώρα.

Η μείωση αυτή θα επιτευχθεί μέσω της τριετούς συλλογικής σύμβασης, της φυσιολογικής μείωσης του προσωπικού . Σύμφωνα με τον κ. Τσαμάζ, οργανισμός σχεδιάζει ακόμα και πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, υπό δύο προϋποθέσεις: ότι θα διορθωθεί το φορολογικό καθεστώς των επιδομάτων για τις εθελούσιες και ότι θα δοθεί η δυνατότητα αυτασφάλισης στο ΤΑΠΟΤΕ.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο